|  |  | 

Općina Klis ZP Izdvojeno

Mrtvačnica samo što nije gotova, uskoro i službeno otvaranje

 

Foto: Facebook

Načelnik Klisa, Jakov Vetma službeno je najavio završetak radova na mrtvačnici i njeno službeno otvaranje.

-Radovi na mrtvačnici privode se kraju. U dogovoru s don Mirom, kliškim župnikom, službeno ćemo je otvoriti na Uskrsni ponedjeljak.

POČINJE IZGRADNJA MRTVAČNICE U KLISU

Stanovnici Općine Klis 2013. su tražili nekoliko kapitalnih investicija. Revitalizaciju tvrđave, novo groblje, novu mrtvačnicu, sređen ulaz u centar Klisa i ulicu Mezanovci koja je osam godina bila u blatu.

Tijek događaja oko samog projekta mrtvačnice nije bio lagan i proteže se od 2013. godine kada je zaključen Ugovor sa vlasnicima nekretnine o njenoj kupnji. Paralelno s postupkom kupnje nekretnine, pribavljana je dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole,odnosno potvrde glavnog projekta. Zbog smrti vlasnice parcele i ostavinske rasprave koja se razvukla dvije godine, Općina Klis nije se mogla uknjižiti na navedeno zemljište, dodao je Vetma.

U prosincu 2016. izvršena je uknjižba prava vlasništva na predmetnoj nekretnini na ime Općine Klis i započet je postupak javne nabave za izvoditelja građevinskih radova.

Prošlog mjeseca ishođena je građevinska dozvola za ovaj projekt i donesena odluka o odabiru izvođača radova temeljem postupka javne nabave, kazao je to Vetma.

Povezani članci

HSLS Klis – Načelniče Vetma, umjesto bavljen... Zanimljivu objavu sa facebook stranice HSLS Klis prenosimo u cijelosti; Eto, prođe još jedna fešta Sv. Roka... Nadamo se da ste se jučer zabavi...
POČINJE IZGRADNJA MRTVAČNICE U KLISU   Stanovnici Općine Klis 2013. su tražili nekoliko kapitalnih investicija. Revitalizaciju tvrđave, novo groblje, novu mrtvačnicu, sređen u...
mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u