|  |  | 

Općina Klis ZP Izdvojeno

Mrtvačnica samo što nije gotova, uskoro i službeno otvaranje

 

Foto: Facebook

Načelnik Klisa, Jakov Vetma službeno je najavio završetak radova na mrtvačnici i njeno službeno otvaranje.

-Radovi na mrtvačnici privode se kraju. U dogovoru s don Mirom, kliškim župnikom, službeno ćemo je otvoriti na Uskrsni ponedjeljak.

POČINJE IZGRADNJA MRTVAČNICE U KLISU

Stanovnici Općine Klis 2013. su tražili nekoliko kapitalnih investicija. Revitalizaciju tvrđave, novo groblje, novu mrtvačnicu, sređen ulaz u centar Klisa i ulicu Mezanovci koja je osam godina bila u blatu.

Tijek događaja oko samog projekta mrtvačnice nije bio lagan i proteže se od 2013. godine kada je zaključen Ugovor sa vlasnicima nekretnine o njenoj kupnji. Paralelno s postupkom kupnje nekretnine, pribavljana je dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole,odnosno potvrde glavnog projekta. Zbog smrti vlasnice parcele i ostavinske rasprave koja se razvukla dvije godine, Općina Klis nije se mogla uknjižiti na navedeno zemljište, dodao je Vetma.

U prosincu 2016. izvršena je uknjižba prava vlasništva na predmetnoj nekretnini na ime Općine Klis i započet je postupak javne nabave za izvoditelja građevinskih radova.

Prošlog mjeseca ishođena je građevinska dozvola za ovaj projekt i donesena odluka o odabiru izvođača radova temeljem postupka javne nabave, kazao je to Vetma.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u