|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

MEDIJSKI PIKNIK U LORI

 

Foto: screenshoot

Vražija je feta pršuta. Nema onoga koji hoda na dvi noge, da ga taj miris ne omami i ne privuče na komzumiranje.

Sva sila splitskih novinara, iz svih redakcija, naprtila kamere, foto aparate i mikrofone, pa pravac priko Skalica ka Lori na groblje nekadašnjeg uzornog “TERMOFRIZA” gdje ih je pozvao na Božićni domjenak, lola koji se ne miri sa anonimnošću. Nekadašnji primjer poslovanja trenutno je pretvoren u roštilj i primaće dvore.

Gledajući izvještaje, surfajući, ustanovija sam da je reprezentativna medijska ekipa došla na klanjanje caru splitske i SDŽ politike. Jer, ruku na srce, on je stvarni vladar stanja ma koliko god se Opara, Škorić, Sanader i Boban trsili dokazivat svoju suverenu vladavinu.

Bilo bi prikladnije da ih je car pozvao u dvore Rogoznice, svoju kancelariju, gdje HDZ-ova slugarija redovito odlazi po mišljenje i odobrenja.

Rečenicu koju je car izgovorija u mikrofon Nove tv, tri puta sam provjeravao ne vjerujući što čujem, kazuje svu apsurdnost političkog stanja u Splitu i Dalmaciji.

“Pa ja sam u koaliciji sa njima da ih podržin..mi smo tu ko podrška za njihov nerad…”

Ko ne viruje neka pogleda.

Car nije ništa kriv. On suvereno vlada a legitimnost tom vladanju daju dvorske lude. A njih nije malo. Cijela vojska glasača kojima je jedino bitno da dokazuju koliko su jadni i glupi.

Car kreće za godinu dana u novo osvajanje Splita. Čelno mijesto u SDŽ njega ne zanima jer bi car digod morao otići na selo, a to mu ne ide u prilog. On je odozgo pobiga. Tu ulogu igra familija, zet i sestra. Split je njegov san i upravo izjavljuje kako su mu građani Splita pokidali oba rukava, potežući ga i preklinjući da se vrati na oltar vlasti. Svi gradonačelnici Splita prije i poslije njega su obični štakori jer je jedino on ostavija trag. I te kakav. To mu triba virovat.

Pošto se bavim novinarstvom, (al bit ću iskren, ne smatram se novinarom), red je da malo proguglam i upoznam se sa likom i djelom dotičnog cara. Imalo se tu što pročitat i saznat.

Bogata je to kartoteka. Bogat istraživački teren.

Opet mi pred oči dolaze pusti novinari koji gutaju teško sklepane careve rečenice. Nitko da postavi neko škakljivo, normalno, pitanje. Da li je to strah da će se ostat bez fete pršuta ili nešto drugo, teško je predviđati. Jer, car je svoje izložija prije sidanja za trpezu pa je razumnjiva bojazan da im se katriga ne izmakne.

Na trpezi uz spomenuti pršut je i pečeno prase, vino i još ponešto sa careva OPG-a. Nazva sam prijatelja iz Ogorja da bi ga upitao zna li gdje je taj OPG, na što mi je odgovorija, uz smijeh, da on nije već deset godina vidija vlasnika na tom terenu pa ostaje vjerovati da je to možda OPG na daljinski.

Nema pitanja sluganskih novinara o sudskoj presudi za milijardu duga pustim poduzećima, obrtnicima i ljudima. Nitko da upita što je sa dugom poreznoj, sa dugom gradu Splitu. Nitko da zatraži razjašnjenje koje je to on POS stanove izgradija. Kako je sa kumom Livajon pokuša zamutit izgradnju dječjih vrtića. Od kojih para je izgrađena zapadna obala, i zašto. Nitko da mu napomene slučaj razmjene, Standa za vjenčaonu. Svi junaci mukom zamukoše. Očito je miris pečenog prasca trao nosnice.

I na kraju pitanje, meni, svima vama i njemu.

Zašto postoje ljudi bez srama a tribali bi se sramit?

Zašto davat medijski prostor takvoj osobi i besplatno ga reklamirati?

Zašto virovat osobi koja je toliko puta rekla neistinu da se smanjila za 10 centi?

Iz interesa nije, jer on rijetko komu daje, on uzima i jedino nudi tamo gdje triba podmazat.

U jedno sam siguran. Izići će na nove izbore za Grad Split, pivat će Grdović po Brdima, Mejašu, Dračevcu i Sirobuji. Ožujsko će kurit samo tako, neće se oskudjevati ni u obećanjima. Iz pravca Solina će se vozit na osam traka, tamo i vamo. Iz pravca Stobreča će se vozat sa pet plus pet. Most sa Stinica će se direktno vezat na Bobanov tunel kroz Kozjak. Istočna obala će bit oslobođena svih stanica jer će autobuse primistit u Kopilicu, trajektnu luku u Sjevernu luku a vlak će ukinut, jer ko je to vidija da vlak voza u njegovu gradu.

Doktora Kneževića će pozvat na janjetinu i balote.

Ne bi se čudija da obeća izgradit koncertnu dvoranu, kongresnu, spaladium arenu….
Tunel pod morem ne treba obećavati. Tu se već zakleja.

Samo car ne računa na jednu mogućnost.

Nogu u guzicu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u