|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Mario Jaman; SDP je istupio iz dogovorene suradnje sa NLM ,Most ,Bolji Solin i Tihomir Bečko

 

Izjava predsjednika solinskog SDP-a;

Nakon događanja na 16 sjednici Gradskog viječa grada Solina koja se održala 08.03 2023 želimo građanima Solina pojasniti politička događanja u Gradu.

SDP je istupio iz dogovorene suradnje sa NLM ,Most ,Bolji Solin i Tihomir Bečko.

Ovo je bila povijesna prilika da u sljedecem sazivu kompletno maknemo HDZ s vlasti u Gradu.,koju naime viječnici NLM nisu prepoznali i solirali su u svojim razmišljanjima i odlukama bez konzultacija.

Već više od 12 mjeseci ne postoji nikakva suradnja sa navedenima jer sve prijedloge, inicijative su blokirali ali ne svi viječnici NLM koji su nas preostale koristili za svoje interese. Nadali smo se da se mogu napraviti promjene u funkcioniranju Gradskog viječa ali i Grada međutim sve je to izostalo ,kronološki to nećemo navoditi jer iziskuje dosta vremena. Žao nam jer je došlo do ove promjene na staro ali neka se kolege iz NLM-a izjasne što je stvarno bilo i što su upropastili ,a ne da se bave demagogijom i politikanstvom.

Nikada u našoj povijesti nismo podržali proračun HDZ ali prošle godine jesmo zbog lojalnosti suradnje sa strankama pozicije.,tako da čemo ubuduće biti opozicija HDZ-u ali i argumentirano odgovarati prozivkama sa druge strane.,jer njihov nerad i neznanje je dovelo do toga da stranka Bolji Solin potpiše suradnju s HDZ-om i tako čine večinu. Bili smo za smjenu dosadašnjeg predsjednika ali naš glas nije presudan.,tako da odbacujemo bilo kakvu suradnju i koaliciju s HDZ-om.

SDP do izbora neće biti ni sa kim u bilo kakvoj koaliciji,nego će samostalno raditi iznositi prijedloge u interesu građana Solina.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL