|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Lara Cvjetko srebrena na Grand slamu u Tadžikistanu

 

Europsko prvenstvo u Zagrebu tek je završilo, no, odmora nema. Mnogi su se uputili u Dušanbe, Tadžikistan, na IJF Grand Slam, a među njima i natjecatelji iz Hrvatske koji su u potrazi za novim bodovima koji ih vode na Olimpijske igre u Parizu. Grand Slam u Tadžikistanu održava se od 3. – 5. svibnja a na istom se bori 390 judaša i judašica iz 65 različitih država.
Drugog dana natjecanja Lara CVJETKO (JK „Solin“) osvojila je srebrno odličje.
22-godišnja Cvjetko u finalu kategorije -70kg susrela se s Austrijankom Michaelom POLLERES, inače finalisticom posljednjih Olimpijskih igara. Polleres je dvaput je bacila Cvjetko i tako uzela za Austriju drugo zlato dana.
„Super sam se osjećala tijekom cijelog dana i stvarno sam zadovoljna kako sam radila. Žao mi je jedino za finale jer eto, htjela sam osvojiti to zlato i pobijediti. Osjećala sam da mogu ali napravila sam dvije velike greške koje su me koštale wazarija i tako pobjede.“ – započela je Cvjetko
– Ovo mi je druga medalja nakon povratka s ozljede i stvarno sam sretna i zadovoljna jer sam očekivala da ću biti u puno goroj formi. Sada vidim da čak i nakon ove duge ozljede mogu konkurirati svim protivnicama iz svoje kategorije i samo još moram poraditi na nekim greškama da mogu pobjeđivati ove koje su u samom vrhu. Tako da sam jako zadovoljna i nadam se da mogu još ova dva natjecanja odraditi u ovom nizu.
Cvjetko je ranije savladala Idu ERIKSSON (SWE), Kelly PETERSEN POLLARD (GBR) i Katie-Jemmimu YEATS-BROWN (GBR). Glavni trener ženskih reprezentacija Dragan CRNOV s posljednjih natjecanja vraća se s medaljama. Grand Prix, Europsko prvenstvo, a danas još jedna Grand Slam medalja
– Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan sa srebrom na grand slamu. U finalu bi trebalo biti možda i bolje i pobjeda, ali dogodile su se neke greške koje je Lara napravila, nije se držala 100 posto taktike koje smo se dogovoril, međutim što je tu je – bronca prošli vikend na EP-u, ovaj vikend srebro na GS. Izuzetni rezultati pogotovo nakon što je četiri mjeseca bila ozlijeđena, tako da ostaje nam svjetsko prvenstvo i Grand Slam u Kazahstanu. Nadamo se da ćemo tu također osvojiti medalje.
mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL