|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Lara Cvjetko srebrena na Grand Slamu Astana

 

 

Iz Astane, glavnog grada Kazahstana, s posljednjeg Grand Slam turnira prije OI u Parizu (još će se održati “samo” SP), u Hrvatsku stiže srebrena medalja Lare Cvjetko

Bivša svjetska doprvakinja je nastup u Astani započela pobjedom 2:0 nad Brazilkom Ellen Froner, a nastavila u osmini finala protiv Celinde Corozo iz Venezuele (tri opomene odnosno kazne suparnice). Na istovjetan je način u četvrtfinalu Lara Cvjetko pobijedila Ekaterinu Tokarevu iz Kazahstana, da bi u polufinalu svladala Poljakinju Elizu Wroblewsku, 1:0. U finalu je međutim bolja bila Portugalka Tais Pina koja je slavila ipponom.

Photo: Gabi JUAN (IJF)

– Sretna sam zbog medalje osvojene već tri tjedna zaredom – iz Astane će Lara Cvjetko.

– Bilo je ipak dosta teškog razdoblja za mene nakon ozljede, gdje sam već počela stvarno i sumnjati u sebe. Nakon EP u Zagrebu sam vidjela da mogu raditi onaj svoj “stari” judo. Imam još nekih pogrešaka koje moram popraviti, a jedna takva me sada koštala u finalu. Ipak, nakon početnog nezadovoljstva zbog poraza, zahvalna sam što sam se nakon 4 mjeseca odsustva zbog ozljede vratila tako dobro, sad i s trećom medaljom.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL