|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Lara Cvjetko brončana na Europskom prvenstvu za seniore

 

Osvajačica prošlogodišnjeg Grand Prixa u Zagrebu, Lara CVJETKO osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 70 kg pobjedom protiv Njemice Miriam BUTKEREIT koja je morala predati zbog ozljede. Ovo je prva medalja s Europskog prvenstva za Cvjetko, najbliže je bila postolju 2021. u Lisabonu kada je ostala nadomak postolja.

– Posrećilo mi se malo zadnju borbu. Njemica je u biti morala predati već polufinale. Međutim, neovisno kako osvojila medalju, meni je ona jednako bitna, velika, značajna. Ne vrijedi manje od medalja koja sam osvajala nakon što bi izašla iz borbe. Ja sam silno ponosna na cijeli ovaj dan jer sam nakon skoro pola godine bez natjecanja sam uspjela osvojiti medalju koju dosad nisam imala. Moj trener Dragan Crnov mi je rekao, a to mi je nekako najbitnije, da je isto zadovoljan kako sam radila cijeli dan. Očekivala sam ipak malo lošiju formu, no stvarno sam ponosna na sebe, na ovo što sam ostvarila. Možda je čak ova europska medalja u razini sa svjetskim srebrom, ako sve dovedemo u kontekst zdravstvenog stanja mjesecima prije natjecanja. S te strane možda zahtjevnije.

Bilo mi je prekrasno i zbog velike podrške. Meni su došli mama, baka, stric, rođaci, prijatelji iz srednje škole, dosta prijatelja kako iz Zagreba, tako i iz Splita. Neopisivo lijep osjećaj.

Cvjetko, sedma nositeljica turnira, na putu do finalnog bloka savladala je Laerke OLSEN (DEN), Szabinu GERSCSAK (HUN) i Hilde JAGER (NED). Poražena je u četvrtfinalu protiv Španjolke. Ai TSUNODE ROUSTANT.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL