|  |  | 

Pametnomu dosta ZP Izdvojeno

LABUĐI PJEV

 

Kažu da tić koji počne rano pivat, obično se nakraju posere u gnjizdo. A kad zasereš cilo gnjizdo, kad zasereš ono šta je do jučer bilo nemoguće zasrat, onda je to znak da se veliki orao zaputi vidit šta si i koliko si uspija zasrat. A kad veliki orao stiže, onda ovi nastoje pokupit govna iza sebe i umanjit sranje, al kako to obično biva naprave još veće.

Tako je danas mladi tić iz trenutno vladajućeg legla svojim komentarom temeljito zasra livi dio gnjizda, posra se po njemu tolko da to ni pas maslom ne može izist. Ko da ga nije briga kako će izgledat njegova liva strana, jer on i njegovi dva desetljeća brinu samo o desnom dijelu i ne žele dopustit da im livi uđu i zaseru pa su oni live preventivno posrali. I sad je sranje šta sutra mora velikom orlu objasnit kako je uspija napravit još veće sranje i prid drugi krug borbe za gnjizdo dodatno otežat njihovo ionako teško stanje.

Da se razumimo, najveće sranje al u pozitivnom smislu su napravili mladi koji pivaju kad triba pivat i lete kad triba letit, nikad rano, uvik u pravo vrime. Pjesme koje pjevaju, stihovi koje pjevuše, poruke koje pjesmama šalju, uhu su ugodne a srce razgale. Stanu na sredinu gnjizda i pivaju i livima i desnima, njima su svi isti, ne svrstavaju ih po ideologiji već po ljubavi i brizi za svoj grad. Njihova pisma odzvanja gradom već četri godine, prid ove izbore je prepoznata od strane struke, a to su građani koji su najbolji i najobjektivniji suci. Putem su se skupili u jedno veliko jato i sad taj pjev više niko ne može utišati. Svjesni su toga i trenutni upravitelji gnjizda pa u pomoć zovu velikog orla kad već nije uspija pomoć gavran iz susjednog grada. Misle kako će veliki orao svojom pojavom prestrašiti mlade i utišati njihov pjev i svojim krilima zasjeniti njihova. Al mlado jato koje se u međuvremenu namnožilo svojim krilima je razvedrilo oblake nad gradon i pjesmom probudilo nadu.

Svjestan je veliki orao kako za kurac leti prema jugu, kako je ovo gnjizdo izgubljeno, al će produžit i pokušat spasit susjedno i ono na krajnjem jugu. A dok je tu, malo će potkresat krila dojučerašnjem upravitelju gnjizda i mladom tiću sa početka priče. Njihova je pisma, a fala Bogu i sranje završeno. Ostaje im samo labuđi pjev. A od nedilje mlado jato preuzima gnjizdo i svojom pismom kreće u skladanje najlipše simfonije.

mm

ABOUT THE AUTHOR