|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1173 na internetu!

 

 

U ovoj emisiji:

– može li se za brat-bratu pet puta manje novaca od onih koje od hrvatskih poreskih obveznika (bez da ih je itko išta pitao) dobijaju profesionalni hrvatski filmaši, snimiti film koji izgleda brat-bratu pet puta bolje (a novce za njega ste sami nabavili)? Može, kažu Luka Hrgović i Dino Julius, i dokazuju to svojom posvetom Blade Runneru, imenom SLICE OF LIFE;

– u multipleksima JIU JITSU: može li se ovaj film nazvati ‘trashom’? Ne, jer je toliko loš da je zapravo – očajan;

– u nezavisnim kinima: SLUČAJNA RASKOŠ PROZIRNOG VODENOG REBUSA: može li ovaj animirani eksperiment Dalibora Barića biti prvi hrvatski dugometražni film koji će osvojiti Oscara? Može, ali puno veće šanse ima za Satelit, odnosno za Annie.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.