|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1171 na internetu!

 

U ovoj emisiji:

– Je li Hrvatska umjesto DOPUNSKE NASTAVE trebala kandidirati za Oscara svoju verziju holokausta, imenom DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ, kao protutežu srbijanskoj DARI IZ JASENOVCA? To je samo jedno od pitanja koja se spominju zadnjih dana, nakon što je srbijanski oscarski kandidat o strahotama ustaškoga koncentracijskog logora uzburkao duhove s obje strane Drine i pokrenuo pravi medijski rat između Hrvata i Srba oko filma kojega nisu gledali ni jedni ni drugi;

– dok čeka hoće li biti nominiran za Oscara, SLUČAJNA RASKOŠ PROZIRNOG VODENOG REBUSA, dugometražni animirani film Dalibora Barića, nominiran je za Satelit, nagradu Međunarodne novinarske akademije (IPA).

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.