|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1170 na internetu!

 

U ovoj emisiji:

– SLUČAJNA RASKOŠ PROZIRNOG VODENOG REBUSA, dugometražni animirani film zagrebačkoga Šibenčanca Dalibora Barića, ušao je u širi izbor kandidata za Oscara, pa nam se učinilo najboljom idejom da nam sām autor predstavi svoje djelo;

– Smrt glumice Mire Furlan u Los Angelesu dobila je neviđeni odjek u hrvatskim medijima, ali najveći broj tih prikaza nije samo politički intoniran, nego je iskorišten za još jedno nesmiljeno pljuvanje po Hrvatskoj od strane snobovske ljevice, dežurnih jugonostalgičara i, ne biste nikad pogodili, srpskoga portala (na hrvatskoj sisi) HOBOCTИ, koji na svojoj naslovnici ponosno ističe ‘Hajku na Miru Furlan,’ s kompletnom arhivom medijskih napada na ovu ‘mučenicu umjetnosti.’ Revoltirani upravo nevjerojatnom zamjenom teza o moralu, krivici i grižnji savjesti, Kratki rezovi su morali reagirati, tim više što još nismo toliko stari da bi nam događaji koji su samo godinu-dvije stariji od ove emisije, a koji se sada komentiraju na sramotno izvitoperen način, izvjetrili iz sjećanja.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.