|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1079 na internetu

 

U ovoj emisiji

U kinima

ROBIN HOOD: zašto u odjavnoj špici filma snimanoga u Dubrovniku ima jedno milijun mađarskih imena? Nisu li strani producenti trebali odabrati domaće filmske usluge, koje naš HAVC voli hvaliti do neba?

ČOVJEK KOJI JE UBIO DON QUIJOTEA (The Man Who Killed Don Quixote): da je ROBINA HOODA umjesto stanovitoga Otta Bathursta režirao Terry Gilliam, budite sigurni da bi se barem jedna scena snimila, recimo, na dubrovačkoj žičari, ili bi se šerif od Nottinghama u gradsku luku dovezao, ne znam, gliserom. No, Gilliam nije odabrao Dubrovnik, nego se… izgubio u La Manchi.

– 50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva čak 3 prve nagrade podijelila filmovima iz Restartove Škole dokumentarnog filma, pa se moramo zapitati je li uopće bio prijavljen koji igrani film.

– 16. Human Rights FF u nedjelju započinje u Zagrebu, a u četvrtak se klonira u Rijeci, promovirajući, zamislite, kulturu ljudskih prava.

– u razmaku od svega 3 dana, sedma umjetnost je prošli vikend ostala kraća za dva velika autora i jednoga mađioničara-glumca. Posvetu potonjemu, imenom Ricky Jay, morat ćemo ostaviti za neku drugu priliku, jer Nicolas Roeg i Bernardo Bertolucci redateljski su giganti koji ne mogu čekati.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u