|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1061 na internetu!

 

U ovoj emisiji

U kinima

NAPAD NA NILE HILTON (The Nile Hilton Incident): na stranu incident oko distributerove prijevare u prijevodu, ovaj opori noir-krimić s političkom pozadinom arapskog proljeća i vonjem socijalno-etničke drame nije slučajno nagrađen na Sundanceu!

UKLETA REDOVNICA (The Crucifixion): još jedan egzorcistički štanceraj koji nije ni do gležnja skoro pola stoljeća starom klasičnom filmskom oratoriju Williama Friedkina na istu temu.

DJEVOJKA U MAGLI (La ragazza nella nebia): unatoč barem pola sata viška, sasvim solidno režiran thriller za čovjeka koji je tipkovnicu zamijenio kamerom.

– 71. Cannes nam, po običaju, neće donijeti Zlatnu palmu u Hrvatsku, ali hoće kontroverze oko toga tko je koga i zašto ubijao u Domovinskom ratu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u