|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

KRATKI REZOVI 1041

 

U ovoj emisiji:

U kinima

HVALA VAM NA SLUŽBI (Thank You for Your Service): ‘istina rata je da si u njemu samo radi vojnika koji je u rovovima s tobom. Poslijeratna istina je da si prepušten sam sebi’.

LJUBAVNICI I DESPOT (The Lovers & the Despot): što se dogodi kad je Veliki vođa ujedno i veliki filmaš?

CERN: ako Vas ne zanima Veliki vođa, zanima li vas možda Veliki prasak? U tom slučaju potražite i PARTICLE FEVER… ali u hiperprostoru.

SRETAN KRAJ (Happy Ending), koji bi, da je kojim slučajem pobijedio proljetos u Cannesu, Hanekea učinio prvim redateljem s 3 Zlatne palme u karijeri…
– …ali nije, jer je Zlatna palma otišla Rubenu Östlundu za KVADRAT (The Square), baš kao i 6 najfriškijih EFA nagrada!

U videotekama

PSI RATA (War Dogs): još jedan film koji se bavi američkim vojnim angažmanom u Iraku, ali bliži ‘Vuku s Wall Streeta’ i ‘Okladi stoljeća’.

KRATKI REZOVI 1041 Tonči Bibić (09-12-2017) from Tonči Bibić on Vimeo.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.