|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

KRATKI REZOVI 1040

U ovoj emisiji:

U kinima

AGAPE: ako je ovo jedan od najboljih filmova ovogodišnje Pule, onda će hrvatskom filmu trebati puno ‘agapea’ da stekne ljubav hrvatskih gledatelja, što god o tome mislio redatelj Branko Schmidt.

BEZ LJUBAVI (Nelyubov): baš kao što je Agape nastavak Schmidtove kritike suvremenog hrvatskog društva, tako je BEZ LJUBAVI nastavak kritike ruskog društva od strane redatelja Andreja Zvjaginceva.

NEŽELJENA BAŠTINA Irene Škorić pozvana u Europski parlament: je li u tome prste imao bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji je napisao glazbu za film?

U videotekama

GORAN: odvažniji film od Agapea, i to ne samo zato što je njegov peder pokazao svoju golu guzicu, pa i više od toga.

– u Zagrebu i Rijeci počinje 15. Human Rights Film Festival.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.