|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1015 Tonči Bibić

 

U ovoj emisiji…

U kinima:

ŠUTNJA (Silence): završni dio neslužbene religijske trilogije Martina Scorsesea važi za jedan od najboljih filmova prošle godine, ali Oscari su ga totalno zaobišli, pa ga valjda zato i gledamo s višemjesečnim kašnjenjem.

KOLIBA (The Shack): posve drugačija vrsta vjere, posve drugačija recepcija kritike, a bogme i publike, nego u slučaju Scorsesejeva filma.

In memoriam: Relja Bašić (1930 – 2017): zbogom, gospon Fulir.

11. Festival tolerancije: tko o čemu, Lustig o holokaustu.

Martin Scorsese: vjera može biti izvor duhovnoga mira, ali i očajanja, pa je kao takva svojstvena i svetim ljudima i nesvetim gangsterima.

KRATKI REZOVI 1015 Tonči Bibić (08-04-2017) from Tonči Bibić on Vimeo.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.