|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1008 Tonči Bibić

 

U ovoj emisiji…

U KINIMA

KINESKI ZID (The Great Wall): od najboljeg kineskog redatelja svih vremena, ali i jednog od najnagrađivanijih filmskih autora uopće, s pravom smo očekivali bolji film, a ne amerikaniziranu kvazipovijesnu fantasy akcijačinu bez mozga i duše.

LIJEK ZA ŽIVOT (A Cure for Wellness): u moru generičkih, predvidljivih, a time i nezanimljivih horrora, dobrodošao je originalan uradak koji se može smatrati dobrim pokušajem… pa čak i kad je predug.

Hvaljeni i nagrađivani crtići…

ŽIVOT S HERMANOM H. ROTTOM ‘naše’ Chintis Lundgren dostupan mukte na Vimeu;

ČOBAN našega Matije Pisačića također dostupan mukte na Vimeu;

JEŽEVA KUĆA naše Ane Cvijanović dobila Posebnu nagradu dječjeg žirija na 67. Berlinaleu.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.