|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1006 Tonči Bibić

 

U ovoj emisiji…

Bavimo se izgledima za predstojeće Oscare

U KINIMA

MANCHESTER NA MORU (Manchester by the Sea): ocjene filma su upravo blještave, po mom sudu čak i pretjerane, ali ja nisam mjerodavan za tmurne, sporovozne drametine od 140 minuta.

MJESEČINA (Moonlight): još jedan strašno hvaljeni film, koji bi mogao biti glavni izvor kompenzacije za lanjsku aferu #OscarSoWhite.

SVE ILI NIŠTA (Hell or High Water): od 4 nominacije, šansu ima jedino Jeff Bridges.

LAV (Lion): šanse Deva Patela za Oscara su jako male.

KRUG 3 (Rings): nakon Japanca, Korejca i Amerikanca, novi dr. Frankenstein dolazi iz Španjolske, no želimo li da oživi čudovište?

In memoriam John Hurt (1940 – 2017): ‘glumac koji je cijeli svemir emocija mogao sažeti u jedan trzaj obrvom, ili u zajedljivu grimasu ustima.

‘Kino Mediteran’ proglašen europskim kinom mjeseca!

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.