|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

KOŠARKA – PRVA ŽENSKA LIGA: ŽKK SALONA Solinjanke startale s dvije pobjede

 

 

SALONA – ARX CRIKVENICA 61:50

SOLIN – Nakon utakmica za Kup, košarkašice Salone započele su prvenstvo. Ove godine su u Ligi tri nove ekipe, iz Koprivnice, Varaždina i Zaprešića. U subotu, 11. listopada odigrali su drugu tj. prvu ali odgođenu utakmicu na Bilankuši.

– Rezultat je bio na našoj strani. Izuzetno ponosna sam na svoju ekipu sa dvije cure koje su došle i to Lara Zeva i Lucija Balić, dvije igračice koje su promijenile ekipu i koje čine razliku. Moja ekipa igra odličnu košarku, razigrane, poletne, brze, agresivne, sve ono što sam oduvijek tražila i čekala i evo dočekala. Ne znam kojim redoslijedom krenuti, od prve minute smo uzeli stvari u svoje ruke, držali rezultat i kontrolirali ga do samog kraja. Imali smo problema i sa ozljedama, zdravstvenim poteškoćama cijeli tjedan, izostanci, škola, ozljeda, bolest sve se to skupilo pa tako se i na trening odrazilo sa izostancima. No, nositeljice igre su bile na sve treninge i one su te koje su nosile nas do pobjede. Svaka je imala svoju rolu i doprinos, borba i požrtvovnost do samoga kraja, nosila nas je i publika u bila baš šesti igrač. Svi koji su bili na tribinama su oduševljeni, puni hvale baš kao i ja ponosna trenerica. Jedna predivna utakmica, poletna i izuzetno kvalitetan protivnik koji je morao čestitati. Dvije utakmice dvije pobjede, uhvatili smo ritam, igrali se iako još čekam jednog pleja da se priključi. Nedostaje nam malo širina klupe ali moramo se nositi onim što imamo i ići utakmicu po utakmicu. Iduće kolo nam dolazi jaki Zadar koji se pojačao na svim pozicijama ali mi moramo igrati svoju igru i ne gledati protivnika previše. Treba se boriti do kraja. Mi to možemo i hoćemo – komentirala je trenerica Salone Damira Fredotović.

Sastav Salone: Kiara Domjanović, Sara Bošnjak, Marija Orlandini 7, Sara Radić 6, Lucija Balić 14, Mia Nekić 4, Franciska Ćoko 4, Ivana Pivčević, Lara Zeva 21, Kalista Krstulović, Manuela Mladin 5.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.