|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

KOŠARKA – KK SOLIN: Treneri Solina na trenerskoj klinici u Mostaru

 


Mostar, Koššrka, treneri, Klinika Mostar, 11.06.2022.
Trener; Golemac, Bilobrk, Erceg, Mrššić i Vučica

SOLIN – Trenerska klinika se održala 11. lipnja 2022. u sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru. Kliniku su pohodili treneri iz Eurolige, Eurocup-a, Aba lige, Aba 2 lige, Premier lige, izbornici seniorskih i mladih reprezentacija, te treneri iz raznih liga. Predavanja na seminaru su održali redom sve renomirani treneri i predavači iz samog vrha europske košarke i to: Jasmin Repeša (tema: Switch defense), Veljko Mršić (tema: Early offense), Jurica Golemac (tema: Flare screen) i Željko Kiauta (tema: Evolucija regrutiranja trenera i igrača u košarci). Brojka od skoro 150 polaznika dokaz je da košarkaška trenerska struka ima budućnost i da napredak neće izostati.

„Ovaj put smo iskoristili priliku i mini ekspedicija u sastavu Ante Bilobrk, Josip Vučica i Dino Erceg, dok su Hrvoje Oršulić i Ljubo Šamadan bili spriječeni zbog privatnih obaveza, se uputila na trenersku kliniku u Mostar. Kao što smo puno puta i spominjali, jako nam je bitno ulagati u razvoj i edukaciju naših trenera kako bi i dalje prenosili svoje stečeno znanje na polaznike naše škole košarke – rekao je Mirko Podrug tajnik A2 ligaša Solina.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.