|  |  | 

Kultura ZP Izdvojeno

Koncert „Violončelo i klavir“ ovog petka u Teatrinu Gradske knjižnice Solin

Gradska knjižnica Solin sa zadovoljstvom Vas poziva na koncert „Violončelo i klavir“ koji će se održati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin u petak, 13. svibnja, s početkom u 20:00 sati.
Na koncertu će nastupiti Robert Žburin na violončelu i Kristina Cvitanić na klaviru. Posjetitelji će imati prilike uživati u skladbama nekih od najpoznatijih svjetskih skladatelja poput L. van Beethovena, W.A. Mozarta, A. Dvořaka ili S. Rahmanjinova. Ulaz na koncert je slobodan.cello_and_piano

O izvođačima:

Robert Žburin, violončelist

Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u glazbenoj školi Josipa Hatzea – Split u klasi prof. Vladimira Lukasa. Maturirao je 2004. godine. Tijekom školovanja osvojio je niz nagrada na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima, te je nastupio na svečanim koncertima u splitskom HNK-u, završnim koncertima natjecanja u HNK Zadar i u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu kao i na brojnim natjecanjima diljem Hrvatske i BiH. Diplomirao je 2008. godine s pohvalom i nagradom za izvanredne rezultate postignute tijekom studija. Od 2008. do 2014. godine stalni je član Zadarskog komornog orkestra i redovno nastupa na svim koncertima orkestra. Od 2013. stalni je zaposlenik glazbene škole Josipa Hatzea u Trogiru kao prof. violončela gdje stječe svoje pedagoško iskustvo.

Kristina Cvitanić, klavir

Završila je osnovnu i srednju glazbenu školu “Josip Hatze” u Splitu kod prof. Ksenije Vučine. Tijekom deset godina školovanja osvojila je niz prvih nagrada na županijskim i državnim natjecanjima. 1999. godine upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu, Diplomirala je 2003., te kao jedna od najboljih studenata svoje generacije dobiva Rektorovu nagradu za iznimnu izvedbu “III. Beethovenov koncert za klavir i orkestar u c-molu, op. 37″. Ovu mladu umjetnicu do sada je kritika ocijenila kao respektabilni potencijal, svestranom i kreativnom, te vidljivo željnom napretka i daljnjeg usavršavanja u struci.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL