|  |  | 

Općina Klis ZP Izdvojeno

Klis proslavio Dan općine i blagdan svetog Roka, Daleka obala rasplesala posjetitelje

 

Foto: Mirko Bojić

Općina Klis jučer je obilježila Dan općine i proslavila blagdan njihovog nebeskog zaštitnika, svetog Roka. Proslava je započela koncelebriranom svetom misom koju je predvodio don Marko Trogrlić uz domaćeg župnika don Mira Šestana i brojne župnike iz kliškoga dekanata. Sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Klisu sa svečanom procesijom, koja je prošla užim centrom Klis Varoša, započela je u 10 sati. Nakon misnog slavlja prigodnu nagradu za više od 50 godina pjevanja u crkvenom zboru dobio je i ovogodišnji laureat Općine Klis, Metod Erceg, dugogodišnji crkveni pjevač.

Slavlje se nastavilo i u večernjim satima gdje je, podno tvrđave, na centralnom trgu Megdan u Klisu, održan koncert splitskih rokera uz čije su pjesme odrasle generacije, Daleke obale.

Više od dvije tisuću posjetitelja, kako Klišana tako i njihovih gostiju, plesalo je i pjevalo uz najveće hitove Daleke obale iz najsjajnijih razdoblja njihove karijere čime su još jednom podsjetili sve zašto su i kako ostali tako veliki. ‘Nema te’, ‘U autobusu’, ‘Noć je prekrasna’, ‘Sad mi je ža’, ‘Četrnaest palmi’, ‘Morska vila’, ‘Poljoprivredno ljubavna’, ‘Od mora do mora’, ‘Gordana’ samo su neke od mnoštva bezvremenskih pjesama koje su se zborno pjevale na sinoćnjem koncertu u Klisu.

Koncert se održao u okviru Kliškog kulturnog ljeta pod pokroviteljstvom Općine Klis koja već niz godina okuplja umjetnike, kulturna društva i udruge s područja općine i šire te se odvija na lokalitetima diljem općine s tvrđavom Klis kao centralnim mjestom programa.

– Proslavom blagdana svetog Roka, našeg zaštitnika, privodimo kraju ljetna događanja u Klisu. Hvala svim udrugama, izvođačima i gostima, lijepo je bilo cijelo kulturno ljeto. Svim stanovnicima općine Klis zahvaljujem na strpljenju i čestitam blagdan sv. Roka, našeg zaštitnika – istaknuo je Jakov Vetma¸ načelnik Općine Klis.

Kliška pučka fešta završila je tradicionalnim ponoćnim vatrometom s tvrđave koji je oduševio sve prisutne.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL