|  |  | 

"Citati...izreke...mudre misli" ZP Izdvojeno

KLAUN

 

U cirkusu je jedan klaun svake večeri nasmijavao tisuće ljudi. Tako je iz dana u dan, iz grada u grad proživio cijeli život.

Jednoga jutra našli su ga izvaljena nasred sobe s pištoljem u ruci. Jedni su govorili da se ubio jer je od mladosti bio nesretno zaljubljen, drugi da je ostao bez igdje ikoga, a treći da je obolio od raka.

Između mnoštva nazočnih na kraju se javi i klaunov susjed:

“Sve što ste nabrojili pokojnik je zaista trpio, ali nijedna od tih patnji nije uzrok njegovoj smrti. Iako je cijeli život nasmijavao druge, on se ubio zbog toga jer se kroz život, bez obzira što mu on donio, nije znao smijati.” (Ivan Bašić)

U životu sam susretao ljude koji su, nekako pod obavezno, sve okretali na šalu. Pa bi se samo činilo da je sve u redu… Ispostavilo bi se da su to prilično nesretni ljudi kojima je šaljivost služila kao neki paravan. Kao štit kojim bi držali druge na distanci kako se, ni slučajno, ne bi dogodila ozbiljnost iz koje bi potekao kakav topli prijateljski razgovor.replica rolex with rubber strap
replica rolex sea-dweller 50th anniversary
best fakes
replica watch guide forum

Smijeh dolazi s površine, a radost iz dubine.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Dražen Radman diplomirao na Filozofskom fakultetu u Splitu. Pastor kršćanske baptističke crkve u Splitu. 2008. godine napisao je knjigu ”Pismo mome Marangunu”, duhovnu poeziju na čakavici, a 2011. knjigu ”Pisma ukradenim ljudima”, sastavljenu od pisama upućenih različitim ljudima. Povremeno za pojedine portale piše osvrte i razmišljanja o aktualnim zbivanjima u društvu i svijetu uopće, s naglaskom na čovjekovu duhovnost.