|  |  | 

Sport Sport

KICKBOXING K-1: Solinjanin Antonio Plazibat pobijedio slovačkog diva Moznyja

 

 

Održana je Glory 69 priredba u njemačkom Düsseldorfu. Solinjanin Antonio Plazibat (25), član splitskog Amena, savladao je slovačkog kickboksača Tomasa Moznyja. Hrvatski borac uspio je uvući Moznyja u stil borbe kakav mu odgovara, a u meču koji su Gloryjevi komentatori nazvali možda i najboljim mečom godine je četiri puta svog protivnika slao na pod. Ipak, Mozny se nije predavao.

Antonio je od samog početka krenuo kako je najavio. On je borac koji voli kontrolirati tempo i čiji je stil konstantno napadanje, premda je Slovak apsolutna suprotnost u borilačkom smislu. Jedan od najviših boraca svijeta inače obožava prepustiti inicijativu svom protivniku te koristiti dužinu svojih ekstremiteta za kontriranje. Plazibat je po odluci svih pet sudaca posljednju rundu dobio 10:8, a svih pet sudačkih kartica su imale konačni zbroj bodova 29:25 u korist hrvatskog borca, koji je tako na impresivan način, ostavivši fantastičan dojam savladao petog borca svjetske Glory ljestvice teške kategorije.

Kako je Slovak prije ovog meča bio peti borac na Gloryjevoj ljestvici teške kategorije, za očekivati je kako će se 25-godišnjak iz Solina na novim ljestvicama naći negdje oko te pozicije. To znači da mu je otvoren put prema vrhu.

Antonio Plazibat je široj javnosti postao poznatiji nakon što je osvojio naslov u teškoj kategoriji u organizaciji K1 2017. godine. Tako je postao treći Hrvat nakon Mirka Filipovića i Branka Cikatića, koji je osvajao naslove pod okriljem te organizacije. Mirku je to napravio 2013. u zagrebačkoj Areni, dok je legendarni Cikatić to napravio 1993. u Japanu nakon što je sredio jednog od najvećih kickboksača svih vremena Ernesta Hoosta.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u