|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Katastrofa…: Novi parketi već su truli, svugdje curi, a nikoga nije briga! Pogledajte slike

 

Školsko-sportska dvorana na solinskom predjelu Arapovac, pokraj Osnovne škole kraljice Jelene, otvorena je prije devet godina.

Ima 970 sjedećih mjesta, a bila je veliki projekt u kojeg su zajedno uložili Ministarstvo regionalnog razvoja, Županija splitsko-dalmatinska i Grad Solin, ukupno vrijedan oko 32 milijuna kuna ili 4,3 milijuna eura, dok je izvođač radova bila tvrtka “MP beton” iz Solina.

Objekt se nalazi u spomenutuz osmoljetku, pa je i osnovna namjena dvorane za potrebe učenika, a u slobodnom vremenu koriste je i sportski klubovi s područja grada. Kako na početku, tako i sada, problemi oko krova i dalje su prisutni, tvrdi Stanko Tkalčić, projektant sportskog poda u spomenutoj dvorani i vlasnik međunarodnog certifikata za takve poslove, a potaknut događanjima na koja, kako kaže, netko treba ukazati.

– Tri mjeseca nakon otvorenja dvorane bio sam pozvan da kao voditelj ugradnje sportskog poda sagledam deformacije na parketu. Podloga se počela raslojavati pod utjecajem vode i vlage. Primarno od prokišnjavanja krova, a kasnije se navodilo i puknuće hidranta unutar same dvorane.

Upozoravao sam Grad na spomenutu situaciju. Paradoksalno je da je tada nastao sudski spor između izvođača i Investitora koji je rezultirao da se umjesto sanacije curenja, mijenja sportski pod u dvorani dok uzroci deformacija ni do dana današnjeg nisu uklonjeni, a presuda je donesena na osnovi dva različita vještačenja, od dva različita sudska vještaka, iako su u oba vještačenja potvrđeni uzroci stanja-propadanja, raslojavanja parketa, neadekvatno održavanje, mikroklimatski uvjeti, curenje krova.

Više pročitaj na ovom linku https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/katastrofa-u-velikoj-dalmatinskoj-skoli-novi-parketi-vec-su-truli-svugdje-curi-a-nikoga-nije-briga-pogledajte-slike-1322339

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL