|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

Kako je nova tribina postala Solinova tragedija: Prolazak iz Prve Lige u Drugu i kupola Balerina?

 

Upozoravamo čitatelje da je komentar mala šala, a možda postane i stvarnost

U srcu Dalmacije, u malenom gradiću Solinu, lokalni nogometni klub proživljava svojevrsnu dramsku situaciju. NK Solin, s ponosom nazvan “Lavovi”, nije baš ispao iz Prve lige jer je imao dobar dan. Baš suprotno, njihov je pad iz Prve lige bio spektakularniji od vatrene eksplozije na vatrogasnoj zabavi.

Sve je počelo s optimizmom i planovima za izgradnju nove tribine. Vodstvo kluba je vjerovalo da će to biti korak prema većem uspjehu, ali kao što se često događa u životu, stvari su krenule nizbrdo.

Krenimo redom: Nova tribina je trebala biti simbol moći i snage kluba, ali gradnja je bila spora kao puž na sedmom satu. Umjesto da bude završena u rekordnom roku, tribina je postala središnja točka sprdnje lokalnih golubova koji su je koristili kao sklonište od lošeg vremena.

Kad su konačno završili tribinu, Solin je već bio u sredini sezone Prve lige, a na terenu su se ponašali kao da su pojeli loše ribe. Niz poraza je ostavio navijače zbunjenima, a igrače obeshrabrenima. Tribina, umjesto da bude mjesto slavlja, postala je gorki podsjetnik na propale nade.

I kad se činilo da situacija ne može biti gora, Solinovim “Lavovima” se na terenu pridružila nova igračka – Kupola Balerina. To nije bila nova taktika ili transfer, već šaljiva izjava lokalnog novinara koja je postala viralna. Kupola Balerina postala je sinonim za njihovo ispadanje iz lige, jer su igrali nogomet kao da su zamijenili loptu za baletne cipele.

Dok se Solin pripremao za svoj put u Drugu ligu, navijači su se pomalo zabrinuli da bi se mogla pojaviti nova atrakcija na tribinama – Svatovska Torta. No, unatoč svim poteškoćama, ljubav prema klubu ostala je nepokolebljiva, a Solin je pokazao da, bez obzira na sve, uvijek može pronaći humor čak i u najtežim situacijama.

Tako da, dragi navijači, dok čekamo da se naši “Lavovi” vrate na vrh, držimo se zajedno, smijmo se, plačimo i jedva čekamo da vidimo što nas sljedeće čeka na terenu. Možda se iduća sezona pokaže kao mjehurić šampanjca na torti, a ne kao nova balerina u kupoli.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...