|  | 

Solinjani pitaju

Kada do škole u Ninčevićima?

Osnovna skola Nincevici

piše: Neven Gabrić

To se pitaju svi roditelji koji za svoju djecu, posebno onu dobi do 4 razreda traže samo da sigurno stignu u školu.

Naime, radovi na osnovnoj školi u Ninčevićima umjesto da budu pri kraju oni su tek u svojim povojima.
Tako smo jučer na licu mjesta nakon godinu i tri mjeseca od postavljanja kamena temeljca za izgradnju ove osnovne škole naišli na tek postavljene temelje iste i zapitali se, kako to da uvijek zapne kada su djeca u pitanju!? Kako to da samo nama trebaju godine i godine da bi se izgradila jedna tako važna ustanova?
Bilo da se grade škole, sportski tereni ili dvorane uvijek nailazimo na probleme, a svi se tako lako hvatamo za našu djecu kada su nam ona potrebna da se nekako dokopamo glasova u nekim možebitnim političkim previranjima.
Naravno tako su ta politička previranja i politički bodovi pogodili i školu u Ninčevićima pa unatoč tome što je Grad Solin ovoga puta doista odradio svoj posao korektno i na vrijeme, upravo kada smo se ponadali da će i kod nas jednom biti onako kako je planirano, zapeli smo na Županiji.
Da, na splitsko-dalmatinskoj županiji, istoj onoj županiji čiji Župan je jučer bez imalo grižnje savjesti nakon godinu i tri mjeseca od postavljanja kamena temeljca došao kao velikan umjesto s ključevima gotove osnovne škole slaviti postavljanje temelja nečega gdje se je već u ovo vrijeme trebala čuti cika i vika osnovnoškolaca.
Bljeskale su kamere, hvalili se uspjesi besprijekorno odrađenog zadatka, koji će ako nastavi ovim tempom možda i biti odrađen jednoga lijepog dana.
Postignut je cilj ove pompe vezane uz osnovnu školu u Ninčevićima, dobro se ispromovirala splitsko-dalmatinska županija , važnost njene donacije, a upravo zahvaljujući toj slavnoj županiji i njenim povuci potegni donacijama osnovna škola Ninčevići da bi bila dovršena kako je planirano treba ubaciti u šestu brzinu.
Radi sve naše djece u konačnici željeli bismo da ova osnovna škola bude gotova kako je i planirano, ali živi bili pa vidjeli.
SRETNO ĐACI!

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...