|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

KAD SRCE KAŽE DA

 

Kažu da slika govori tisuću riječi.

A šta ako jednom u životu kaže sve. Šta ako, kad je pogledate, dobijete odgovor na sva pitanja koja su vas mučila, kad odjednom sve postane kristalno jasno, nema više nepoznanica, jednostavno, to je to. Sad możete mirno nastaviti sa životom.

Malo morgen, rekli bi naši stari. Tek sad počinju prava pitanja, tek sad nam odgovori trebaju, tek sad żelimo i moramo znati više. Kako do njih doći? Gledajući fotografiju? Teško. Iako smo možda na pravom tragu, kako potvrditi sumnje?

Ova fotografija stara je 20 i kusur godina, Goran je friško osvojio Wimbledon, Hajduk će za koju godinu ugrabit naslov prvaka, izašao je Gladijator, a ja sam u vojsci htio biti poput njega, Maximusa.

Mladić (Dalibor Ninčević) sa slike upravo stavlja svoj potpis na vjernost klubu (HDZ) u zadnjim danima prijelaznog roka iako je bivšem klubu (HRVATSKI BLOK) rekao da još nema namjeru nigdje i da sebe vidi kao blok u bloku. Sa ove vremenske distance može se reći da je on otvorio put prelascima u redove mrskih rivala, pa će tako Niko Kranjčar u Hajduka a Figo u Reala. Uz onu neizostavnu rečenicu Tota Schillacija, da za taj klub navija od djetinjstva.

I tako, potpisana je vjernost novome klubu, al malo tko je mogao vjerovati da će karijera unutar tog kluba toliko trajati, da forma neće pasti, Cristano Ronaldo je za njega mala beba. Dok je ovaj prihvatio arapske milijune, naš junak (Dale) još je u dresu istog kluba, Miura i on, skoro generacija, još se ne daju.

Kako navijači Hajduka željno čekaju tituli, tako i stanovnici Solina čekaju procvat u svakom pogledu, Salonu punu turista, trg na kojem će popit kavu, Jadro koje se neće zamutit, otvorena vrata grada za svaki prijedlog, mladost koja nije samo statistički podatak, godina da prođe a da nova zgrada ne nikne na starim kostima predaka.

To su želje, to su snovi. Stvarnost je nešto drugo.

Igrač sa slike u očiglednom padu forme i dalje uživa povjerenje menadžera (Renato Prkić) engleskog tipa također sa slike, koji nema potrebu bježati u Bosnu, njemu je i ovdje sasvim dobro.

Jadro se i dalje zamuti, al je slika, iako dvadesetak godina stara, kristalno čista. Govori sve. I više od toga. Samo mi jedna stvar nikako nije jasna.

Šta vam je još nejasno???
mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...