|  |  | 

Komix ZP Izdvojeno

Jutros su Solinjani ostali u čudu, na Širini i bazen i fontana!

 

Što je Zagreb kontra Solina grada?!?

Foto: Solin Live

Zagreb je proglašen najboljom turističkom destinacijom u Europi po izboru Lonely Planeta, ali što je Zagreb naspram Solina?

Jutros su Solinjani ostali u čudu, na Širini i bazen i fontana!

Iako nisu to obećali u predizbornoj kampanji, gradski oci odlučili su da je lakše u ove rupe na Širini uliti vodu i napraviti fontanu i bazen, nego sve opet zatrpavati i saditi travu. Pogotovo što je kod nas, za razliku od Zagreba, sve tvrdo. To je potvrdio i bivši, a možda i budući splitski gradonačelnik Kerum. Naime on se suočio s jednom zagrebačkom rupom prije točno deset godina, kada se urušila ulica u Zagrebu pokraj njegovog gradilišta, a on se iznenadio kako je tamo sve mekano.

E pa i Solin je pokazao kako ima viziju uređenja modernog, turističkog grada i to na tvrdom terenu. Radovi se, očito, odvijaju preko noći, da se ne stvaraju gužve, što su naučili iz proteklih mjeseci javnih radova.

Svečano otvorenje predviđeno je za podne.

Za Solinjane, kupanje je besplatno, a ostalima – zabranjeno. Za turiste je predviđeno fotografiranje uz fontanu, za koje će dobiti propusnice kupljene u prostoru Turističke zajednice grada Solina. Cijene su prihvatljive: 2 eura za pojedinačne fotografije, a za grupne, tarifa je 10 eura po fotografiji. Noćno snimanje bit će omogućeno samo uz pratnju lokalnog vodiča.

Foto: Solin Live

mm

ABOUT THE AUTHOR