|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Juniori Solina prvaci Dalmacije

 

 

SOLIN – Juniori nogometnog drugoligaša Solina, pod vodstvom trenera Duje Tokića, amaterski juniorski su prvaci Dalmacije – Nogometnog središta Split. Podarili su pobjednički pehar u godini kada NK Solin slavi 100. obljetnicu utemeljenja.

Solinjani su bili bolji u obje utakmice razigravanja za prvaka protiv vršnjaka Zadra. U prvoj utakmici pobijedili su vršnjake Zadra, pod vodstvom Josipa Butića u Solinu, rezultatom 1:0, a u uzvratnoj utakmici u srijedu 5. lipnja na igralištu u Stanovima, pobijedili su 2:0.

Pobjednika Solina, odnosno juniorskog prvaka Dalmacije čeka završni turnir za amaterskog juniorskog prvaka Hrvatske, koji će se vjerojatno odigrati od 9. do 12. lipnja u Karlovcu.

U četvrtak, 6. lipnja 2019. u 17,30 sati na igralištu uz Jadro, uoči finalne utakmice za Kup NS županije Splitsko-dalmatinske između Solina i Hrvaca, biti će predstavljeni solinski juniori amaterski prvaci Dalmacije za sezonu 2018/2019.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u