|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

JOŠ JEDNO PRODAVANJE MAGLE GRADONAČELNIKA DALIBORA

 

U cijelosti prenosimo novu objavu stranke Bolji Solin;

JOŠ JEDNO PRODAVANJE MAGLE

Jučerašnjim obraćanjem javnosti solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević svu je krivnju za loše odnose i nedostatak kvalitetne komunikacije prebacio na leđa Gradskog vijeća, posebno naglašavajući činjenicu kako vladajuća većina ne želi prihvatiti njegov prijedlog rebalansa proračuna. Na taj su način, kako navodi „zabrinuti gradonačelnik“, zakinuti potencijalni vlasnici POS-ovih stanova, te roditelji korisnici privatnih vrtića. Međutim, pri tom je zaboravio (ili namjerno ispustio) napomenuti neke važne činjenice. Prijedlog da se krene u izradu POS-ovih stanova inicirali smo „davne“ 2016. godine u tadašnjem Gradskom vijeću. Reakcije Ninčevićevih kolega su bile kako Grad nema adekvatno zemljište u svom vlasništvu za tu namjenu, kako je sve to besmisleno jer su postojeći kapaciteti vrtića, škola, zdravstvenih ustanova nedovoljni da se „zbrinu“ sve te nove obitelji itd., itd. Da je solinskom HDZ-u doista bilo u interesu sagraditi POS-ove stanove na području Grada, tijekom posljednjih 5 godina mogli su sagraditi desetke stanova iz programa poticajne stanogradnje, kao što su to učinile mnoge manje i siromašnije sredine. Međutim, oni nisu sagradili niti jedan jedini stan, prvenstveno stoga jer ih to uopće nije zanimalo.

Isto tako, prebacivati odgovornost na Gradsko vijeće zbog ne izjednačavanja cijena gradskih i privatnih vrtića je krajnje zlonamjerno i tendenciozno. Postavlja se pitanje što je solinski HDZ radio sve ove godine? Je li se mogao ugledati u neke druge gradove i općine koji su to davno učinili.

I na kraju moramo konstatirati da ako postoji osoba u Gradskoj upravi koja se protivi privatnoj inicijativi kada je u pitanju predškolski odgoj to je upravo g. Dalibor Ninčević. Mnogim svojim odlukama i rješenjima u značajnoj mjeri je usporio, pa čak i onemogućio puni razvoj privatnih vrtića na prostoru grada Solina. Neki od vlasnika tih ustanova u osobnim kontaktima iskreno će priznati kako posluju na rubu rentabilnosti i kako prečesto razmišljaju o gašenju djelatnosti. U tako teškoj i neizvjesnoj situaciji nalaze se zahvaljujući upravo gradonačelniku Ninčeviću i njegovim procjenama i odlukama.

Zato prebacivati odgovornost i krivnju na drugoga, u ovom slučaju na članove novog Gradskog vijeća, doista je smiješno i poprilično neozbiljno.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL