|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

Jesu li Mladi Solina novi Darko Meštrović i novi kamilica političari, politika bez zamjeranja HDZ-u?

 

 

 

Možda ste svi zaboravili tko je Darko Meštrović i kakvu je on vodio politiku na čelu solinskog SDP-a, ali ja nikako nisam. U tom vremenu bio sam mlad i politički neiskusan, ali sam imao želju nešto promijeniti u našem Solinu. Već početkom 2000-ih vidio sam gdje vodi politika HDZ-a. U duši sam ljevičar te sam se pridružio solinskom SDP-u.

Da ne duljim, doveo sam Meštrovića na čelo SDP-a; na unutarstranačkim izborima s Rankom Pletikosićem tijesno je pobijedio. Ja i ‘moji’ mladi presudili smo Ranku.

SDP nikad nije imao goreg predsjednika. Meštrović je bio najveća HDZ-ova ulizica, uhljebio je sebe i svoje, a za ostale ga nije bilo briga. Kada su ga ljudi pročitali, politički je nestao.

Isto to danas imamo samo u obliku Mladih Solina, točnije stranke NLM Solin na čelu s Ivanom ‘Zmaj’ Andabak.

Na zadnjoj sjednici gradskog vijeća Solina istaknuli su se vijećnici Vedran Duvnjak (koji je rekao istinu iz povijesti o sukobu gradonačelnika Dalibora i Davoru Mikasa) i Tihomir Bečko, koji jedini od svih nezavisnih vijećnika dokazuje da želi borbu protiv HDZ-a do kraja. Predsjednik vijeća dr. Perko izbacio je sa sjednice Mladog Vedrana, koji je samo govorio istinu, a jedini koji je stao u njegovu obranu je Tihomir, čije riječi ćemo pamtiti cijeli život “Gospodine Perko vi ste postali siledžija. S pozicije predsjednika gradskog vijeća vi ste postali jedan običan siledžija”.

Detalje sa sjednice možete pogledati na OVDJE, a najzanimljivije trenutke pogledajte od 1h44m do 1h50m

Politika bez zamjeranja

Mladi Solina, s Ivanom Andabakom na čelu, često su kritizirani zbog nedostatka odlučnosti u borbi protiv HDZ-a. Kritičari tvrde da se njihova politika svodi na strategiju bez zamjeranja, slično kao što je to radio Darko Meštrović. Andabak i njegovi suradnici često su optuživani da su previše popustljivi prema HDZ-u, izbjegavajući direktne sukobe i kontroverzne teme koje bi mogle narušiti njihove političke pozicije.

Paralela s prošlošću

Darko Meštrović ostavio je iza sebe naslijeđe koje mnogi vide kao primjer kako se ne treba voditi opozicijska stranka. Njegova sklonost ka kompromisima s HDZ-om i fokus na osobne interese doveli su do marginalizacije SDP-a u Solinu. Danas, čini se da se povijest ponavlja s NLM-om,

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...