|  | 

Pametnomu dosta

JEL RAZUMNO DAT MILJU IPO ZA GUMNO ???

 

 

gumno filip

Najpoznatije gumno u Hrvata, ono pored Jadra, ponovno plijeni interes javnosti.
Svojedobno se pisalo o njemu kad je Ćiro Blažević iz nepoznatih razloga planirao preuzeti NK Solin,
Hrabru Družinu koja otkad znade za sebe dresove i obraze blati po travnjacima druge i treće nogometne lige.

Javnost nikad nije saznala kako se je došlo do Ćire i zašto je isti odustao. Ipak je riječ o finacijski stabilnom klubu koji je Gradskim Ocima, uz “viteški” sportski kompleks na bivšem coca colinom brdu, Prvi na listi prioriteta .
Dosadašnjih milijun godišnjih davanja, ove godine je podebljano za još pola milje. Ručice koje su glasale “ZA” poletjele su u zrak, a razlozi “ZA” polijetanje ostali su nejasni.

U moru teorija koje mi se motaju po glavi odabrao sam tri, a zaključak prepuštam vama…
Prva teorija kaže da su kod pranja dresova prešli sa ariela na faks koji se dubinski boljim pokazao. Navodno su pranjem pokrivene i “nenogometne” mrlje, npr. kad balun upadne u Jadro pa se pastrva očeše o tebe.
Druga teorija vezana je za famoznu “Urbact trasu” gdje je Solin uz Barcelonu i Dusseldorf označen kao grad povoljan za investicije. Obratite pozornost na riječ “TRASA”, ne bi me čudilo da spomenuta prelazi preko centra Gumna pa treba parcelu prenamjeniti iz poljoprivrednog u građevno zemljište.
Treća teorija kaže da je Oliver u pismi “2002” ustvari mislijo na stadion pored Jadra na kojem će igrat svjetski šampion. Očito je motiv novog gradonačelnika, inače bivšeg nogometaša Solina, dodatnim sredstvima ostvariti to proročanstvo. Eh kad bi znao da šampion već igra, al ne pored Jadra, već u Jadru. Riječ je o Šampionki Pastrvi, Jedinom solinskom brandu uz vegetacijom i imovinskopravnim odnosima progutanu Salonu. Imamo mi još jednog šampiona, eno ga proizvodi pametne klupe u Klisu…

mm

ABOUT THE AUTHOR