|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Izložba Marina Bobana u GK Solin

 

Otvorenje izložbe „Eklipsa duše“

Gradska knjižnica Solin poziva na otvaranje izložbe „Eklipsa duše“ solinskog slikara Marina Bobana. Otvaranje izložbe predviđeno je za ponedjeljak, 6. studenog u Teatrinu GK Solin s početkom u 19 sati. Na izložbi će uz autora govoriti i Ivanka Vukšić, a izložbu će otvoriti fra Ilija Mikulić.

U glazbenom programu sudjeluju Klara Boban na klaviru, Ivan Glavurtić na klarinetu i saksofonu, Josip Gotovac na gitari dok je za udaraljke zadužen Ante Boban.

Ulaz na izložbu koja će se moći razgledati do polovine prosinca je slobodan.

O autoru:

Marin Boban : Završio je Assensa art academy iz Basela u klasi prof. Freddy Buchwalder , Charles Blockey .  Nove konceptualne umjetničke pravce učio je kod pok. Željka Jermana. Slikanje akta učio je kod prof. Massimo Gelloso Per Alta iz Milana. Imao je više zajedničkih i samostalnih izložbi: Vis , Jelsa ,Klis, Solin i Split.

Autor o izložbi:

Naša prošlost povezana je sa našim porijeklom, precima, sjećanjima. Sve se to nalazi unutar svakoga od nas zapisano na nivou gena. I sve što je nekada započelo ima svoj cilj, svoju svrhu.

Da bi se eklipsa dogodila potrebno je da sva tri nebeska tijela (sunce, mjesec i zemlja) budu u jednoj ravnini – otac, sin i duh sveti. Baš zbog toga ovaj događaj je toliko dramatičan i može da podigne sjene neprijatna sjećanja i rane.

U nama. Ne ovo se ne dešava da bi nas kaznilo nego probudilo.

Duha možemo tek duhom u sebi spoznati, otvoriti mu u sebi sve prostore i dopustiti da nas preoblikuje.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL