|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

INTERVJU SA SONJOM BLADE: Bodybuildingom se bavim prvenstveno jer mi omogućuje veću kvalitetu života, volim disciplinu u tome sportu

Prošlog tjedna razgovarali smo s našom Solinjankom Sonjom koja se bavi bodybuildingom i koja idućeg mjeseca putuje na Svjetsko prvenstvo u Santa Susanna u Španjolskoj.

Pozdrav Sonja, kaži nam nešto o sebi, koliko imaš godina, čime se baviš?

Moje ime je Sonja Kuštre, imam 31 godinu i profesionalno se bavim bodybuildingom te sam osobni trener-trenerica fitnessa. Svi me poznaju kao Sonya Blade što mi je nadimak na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku.

Kako si se odlučila baviti baš tim sportom – bodybuildingom? Nije baš uobičajeno

U taj sport sam ušla slučajno, prije sam se bavila jujitsuom gdje sam se i natjecala i osvajala medalje. Ali na zadnjem natjecanju sam ozlijedila koljeno i morala sam se prestati baviti tim sportom. Kasnije sam isprobala još mnogo sportova-rafting, pole dance, vodila sam grupne treninge. Zapravo je iz tih grupnih treninga krenuo posao koji danas radim i obožavam raditi. Naime sada radim posao osobnog trenera. Treniram klijente individualno u skladu s njihovim željama i potrebama. Imam šarolike klijente ali većinom su tu zbog zdravstvenih problema – bol u leđima što je bolest modernog doba. Jako sam uspješna u radu s tim problemima tako da ljudima vraćam kvalitetu života. Imam dugogodišnje klijente jer sam im usadila ljubav prema vježbi, vide rezultate i jako su zadovoljni.

Kakve su reakcije ljudi, prijatelja, obitelji, na to što se baviš tim sportom?

Roditeljima je u početku bilo čudno, nisu se mogli naviknuti na moju prehranu, nisu razumjeli zašto to radim. S vremenom su se naviknuli i čak sami počeli prakticirati sličnu prehranu iz zdravstvenih razloga. Sestra mi je bila velika podrška kao i moji prijatelji koji vole trenirati sa mnom. Okolina različito reagira ali su većinom pozitivne reakcije i čuđenje u smislu kako stignem to sve obavljati.

Reci nam još malo o sebi, i radu sa svojim klijentima.

Završila sam elektrotehniku i kasnije fiziku ali je ovaj posao s klijentima moja strast i ljubav. Usavršavam se i na tome području i upisala sam Fitness učilište i namjeravam se i dalje educirati kako bih mogla što više ponuditi svojim klijentima. Bodybuilding mi uvelike pomaže u radu s klijentima jer je taj sport zapravo znanost i potrebno je jako puno znanja kako bi se rezultati ostvarili. To isto znanje u vježbanju i nutricionizmu primjenjujem i na svoje klijente i što sam ja uspješnija i bolje educirana toliko i moji klijenti dobijaju više kvalitetnog sadržaja. Radila sam s nekoliko trenera od kojih sam jako puno naučila i to znanje primjenila u praksi.

Kakva je bila ova godina što se tiče natjecanja?

Upravo sam se vratila iz Jagodine u Srbiji gdje sam osvojila prvo mjesto u Wellness fitness kategoriji i apsolutnu pobjedu u istoj kategoriji s čime sam si osigurala mjesto u reprezentaciji Hrvatske te 5.11. putujemo na Svjetsko prvenstvo u Santa Susanna u Španjolskoj. Inače sam trenutno jedina natjecateljica iz Dalmacije što se bavi ovim sportom.

Imaš li trenera, tko te vodi u pripremama?

Moram naglasiti da je moj trener Peđa Milošević koji je organizator cijelog spektakla u Jagodini koji nazivaju i srpskom Olympijom. To je jako veliki događaj na našim prostorima gdje se iz godine u godinu odaziva sve veći broj vrhunskih sportaša. S njim nastavljam suradnju i za Svjetsko prvenstvo a i za nadolazeću sezonu. Inače je i sam bio natjecatelj i trofejni osvajač a sada vodi tim jako uspješnih sportaša koji osvajaju medalje.

Bodybuildingom se bavim prvenstveno jer mi omogućuje veću kvalitetu života, volim disciplinu u tome sportu. Za baviti se tim sportom treba imati jako puno volje, ljubavi, vremena i odricanja i zato smatram da ovaj sport, barem u natjecateljskom smislu, nije za svakoga. Ali kada bolje razmislimo, svatko tko trenira u teretani se zapravo bavi bodybuildingom jer što i sama riječ kaže smisao tog sporta je izgradnja tijela. A svi želimo lijepo izgledati a i osjećati se dobro u svojoj koži. Zato smatram da je ključno izgraditi dobre navike koje možemo prakticirati cijeli život a izgled dođe kao nagrada.

Kakvi su ti planovi nakon Svjetskog prvenstva?

Prvo ću uzeti zasluženi odmor, posvetiti se sebi i klijentima. Imam novih poslovnih ideja koje želim ostvariti a zatim ću sljedeću jesensku sezonu izaći u najboljoj formi do sada.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u