|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

IN MEMORIAM: Željko Šimičić ‘Šima’

 

 

SOLIN – Još jedna legenda dalmatinskog nogometa 20. svibnja 2024. otišla je u vječnost.

Umro je Željko Šimičić Šima, rođen 29. svibnja 1966. godine. Nogometnu karijeru je započeo u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice, a sa 14 godina prelazi u splitski Hajduk, gdje kao senior ubilježio četiri utakmice i jedan pogodak. Nakon toga slijedi karijera u tadašnjim prvoligašima GOŠK-Jugu iz Dubrovnika i stobrečkom Primorcu. U inozemstvu je igrao u Belgiji, a zatim i u Kini 1996. godine među prvim igračima iz Hrvatske zajedno sa današnjim trenerom Dugopolja Mirkom Labrovićem. Nakon Kine vrača se u svoj grad Solin gdje svoje iskustvo prenosi na mlađe igrače drugoligaša Solina. Ostao je dugo u nogometu, pred kraj karijere igra za Dugopolje, a kopačke o klin je objesio u kaštelanskom Jadranu, blizu svog Kaštel Kambelovca gdje je proveo dječačke dane.

Tiha sahrana Željka Šimičića obavljena je u ponedjeljak 21. svibnja 2024. na u obiteljskoj grobnici u Postinjama, u općini Muć.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.