|  |  |  | 

Grad Solin Sport ZP Izdvojeno

IN MEMORIAM: Radomir Mikelić Coja (1955. – 2022.)

 

Radomir Mikelić ‘Coja’ dobitnik nagrade Solinske zajednice sportova 2008.

SOLIN – U 67. godini života umro je Radomir Mikelić Coja, bivši rukometaš, rukometni trener i dugogodišnji član uprave, RK Solin i ŽRK Petason-Vranjic.

Pogreb je u četvrtak u 12:30 na Vranjičkom groblju na Lovrincu.

Solinski rukomet ostao je bez jednog istinskog zaljubljenika u rukometne klubove Solina i Vranjica.

Rođen je u Splitu 5. srpnja 1955., a sportsku karijeru je započeo kao nogometaš 1969., kao vratar juniora NK Solin. Ekspanzijom rukometa na ovim prostorima, Coja nogometni teren zamjenjuje betonskim kao vratar RK Partizan (danas RK Solin), 1970. godine. Usporedo kao dugogodišnji vratar dugi niz godina je bio trener mlađih uzrasta, ekonom i član uprave. Na nagovor svog dugogodišnjeg prijatelja i suigrača pok. Ante Božića Ćonija 1984. godine seli u Ženski rukometni klub Vranjic. Kao jedan od najvrjednijih članova kluba postigao je zapažene rezultate u hrvatskom rukometu. Uz rukometni angažman Coja je jedan od pokretača Lige maloga nogometa u Solinu, te aktivni vratar. Za svoj dugogodišnji rad u solinskom sportu, nadasve 40. godina neprekidne aktivnosti u rukometu, 2008. godine dobio je Posebno priznanje Solinske zajednice sportova, s kojim se ponosio nakon niza drugih nagrada kao sportaš i sportski djelatnik.

Kao čovjek, uvijek velikih brkova atletski građen, djelovao je goropadno ali bez trunke zla u sebi, svi koji su ga poznavali, a to je cijeli rukometni svijet, od najnižih liga do elitnog rukometnog razreda u kojem su Vranjičanke igrale u nekoliko navrata, zasigurno bez oklijevanja bio je solinska sportska legenda. Bio je u klubu „katica za sve“, i zasigurno će nedostajati ne samo svojoj obitelji nego svim generacijama s kojim je igrao i trenirao ih.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.