|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

IN MEMORIAM: Dragan Grizelj ‘Gricko’


Solin, 1.HRL, RK Solin, 2005.
Trener Dragan Grizelj (umro 21.05.2024.)

 

SOLIN – Otišla je u vječnost još jedna legenda solinskog sporta, 19. svibnja 2024. umro je Dragan Grizelj Gricko, rukometaš i rukometni trener s prvoligaškim rejtingom. Kao rukometaš bio je pravi golgeter s desnog krila, zabijao je golove širom Dalmacije a zatim i cijele Hrvatske.

Nakon igračke karijere nastavlja u trenerskom poslu. Grizelj je kao igrač sa Solinom 1997. godine ušao u 1.HRL, a 2005. je kao trener Solina ponovio klupski uspjeh. S generacijom Splita bio je kadetski i juniorski prvak Hrvatske, a kasnije je nekoliko puta s matičnim klubom Solinom ulazio u elitni hrvatski rukometni razred, kao igrač i trener. Onda je 2014. godina uz nekoliko najbližih suradnika odlučio pokrenuti vlastiti projekt u solinskom naselju Sveti Kajo, u kojem je i živio, osnovao je RK Jadro s temeljnim ciljem da to bude Škola rukometa, organiziravši turnire mladih rukometaša. U čemu je i uspio ali ga je teška bolest zaustavila na putu prema planiranim projektima i ciljevima.

Posljednji ispraćaj Dragana Grizelja je 22. svibnja, 2024. u 18 sati na Novom groblju u Solinu.

– Gricko, hvala ti što si napravio za solinski rukomet!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.