|  |  | 

Kultura ZP Izdvojeno

Humanitarna aukcija učeničkih radova „Putovanja Chagallovim snovima“

aukcijaGradska knjižnica Solin u suradnji sa Školom likovnih umjetnosti iz Splita Vas poziva na humanitarnu aukciju učeničkih radova „Putovanja Chagallovim snovima“ koja će se održati 29. travnja (petak) s početkom u 19.00 h u Teatrinu Gradske knjižnice Solin (Zvonimirova 117d, Solin). Aukcija će se održati u sklopu humanitarne akcije Inner Wheel kluba iz Splita kroz koju se prikupljaju sredstva za kupnju ultrazvučnog kardiološkog uređaja za Odjel neonatologije Klinike za ženske bolesti i porode u Splitu.

Zašto ultrazvučni kardiološki aparat za Odjel neonatologije Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split? KBC Split je najveće rodilište u Hrvatskoj. U 2015. godini je bilo 4242 poroda, a 4327 novorođenčadi. Negdje oko 1 % novorođenčadi se rodi sa srčanom manom, no znatno više novorođenčadi prođe postupak  pregleda  srca (radi tzv. šuma srca) te je neophodan dobar UZ aparat za preciznu dijagnostiku. Jedini aparat kojim se danas služi  Odjel neonatologije (i ostali odjeli) je star petnaest godina. Ovom akcijom želimo osvijestiti javnost za potrebu pribavljanja UZ aparata koji je tako neophodan za srca naše djece.

Učenički radovi koji će biti ponuđeni na aukciju nastali su u sklopu projekta Otpadom do umjetničkog djela – primjena likovnih tehnika u recikliranju ambalažnog kartona. U projektu su sudjelovali učenici 2. i 3. razreda Kiparskog dizajna Škole likovnih umjetnosti pod mentorstvom prof. Julijane Voloder. Motivirani ekološkim osvještavanjem, a u cilju likovnog izražavanja, učenicima je karton postao vrlo izazovan i kreativan materijal koji im je omogućio da kiparskim i slikarskim metodama otpad pretvore u vrijedna umjetnička djela za koja su inspiraciju pronašli u djelima velikog umjetnika 20. stoljeća – Marca Chagalla.

Njihovi radovi inspirirani Chagallom bit će postavljeni u prostoru Teatrina Gradske knjižnice Solin od 22. do 29. travnja, a moći će se razgledati svakim radnim danom od 8 do 20 sati zaključno s 29. travnja kada će se s početkom u 19 sati u Teatrinu održati humanitarna aukcija izloženih radova. Početna cijena učeničkih radova je 200 kuna.

Molimo Vas dođite na aukciju i svojim prilozima podržite učeničko stvaralaštvo i kupnju ultrazvučnog kardiološkog uređaja za splitsku Neonatologiju.

Pokažimo da imamo VELIKO SRCE ZA MALA SRCA

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL