|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

HNK SLOGA MRAVINCE: Turnir dječaka i djevojčica U-11 tri dana u Mravincima

 

 

12. Kup Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2023.

MRAVINCE – HNK Sloga Mravince već tradicionalno u lipnju uoči zaštitnika mjesta Mravince sv. Ivana Krstitelja organizira svoj dječji nogometni turnir.

Ove godine na 12. izdanju turnira nastupat će i šest ženskih timova uzrasta U-13 (2011. godište i mlađe) podijeljene u dvije skupine po tri ekipe. To su ŽNK Hajduk, ŽNK Split, NK Junak, HNK Sloga Mravince, NK Trogir i NK Prugovo. U muškom dijelu turnira U-11 ( 2013. godište i mlađi) nastupat će 12 momčadi: HNK Sloga, NK Solin, NK Omladinac, NK Dugopolje, NK Uskok, NK Junak, NK Prugovo, NK Adriatic, NK Primorac (S), NK Junak, NK Trogir i gosti iz BIH momčad NK Kamešnica Podhum.

Nakon ostvarenog 12. mjesta seniora u natjecanju 3.NL Jug i osvojenog prvog mjesta juniora (U-19) u Drugoj ligi nogometnog središta Split uprava Mravinčana na čelu s predsjednikom prof. dr. Zdravkom Perkom potpomognuta sponzorima i volonterima se priprema za organizaciju ovog već dokazanog dječjeg nogometnog turnira u periodu 7. do 9. lipnja 2024 prije odigravanja europskog prvenstva.

Oba finala turnira su predviđena u nedjelju 9. lipnja, u 19,50 za djevojčice dok će finale za dječake biti u 20,30 sati. Svečana dodjela priznanja u obje kategorije je predviđena u 21,20 sati.

Otvaranje turnira i prva utakmica je na rasporedu u petak, 7. lipnja u 17,20 sati. Igrati će djevojčice sinjskog Junaka i splitskog Hajduka! Za napomenuti je da je na ovom turniru nastupao Marin Ljubičić kao igrač NK Elektroprijenos, Luka Vušković bivši igrač HNK HAJDUK, Jere Vrcić iz HNK Hajduk, itd.

HNK Sloga Mravince poziva sve ljubitelje dobrog nogometa da dođe u Mravince i uživa u festivalu nogometne radosti djevojčica i dječaka i u nogometnim majstorijama sutra budućih nogometnih reprezentativki i reprezentativaca Hrvatske. Odličan nogometni teren te bezbrižnost majstorija nogometnih poteza djece svih momčadi je pozivnica za sve istinske ljubitelje nogometa da posjete mravinačku Glavicu, tri dana u poslijepodnevni satima, rekli su direktor turnira Vicko Bućan, tehnički direktor kluba Jakov Radmilo i Alen Funčić, voditelj ženskog dijela turnira. Svi rezultati će biti evidentirani putem platforme ”Sofascore” i dostupni gledateljima u realnom vremenu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.