|  |  | 

Hrvatska ZP Izdvojeno

GRMOJA NA RIVI ‘Ako ovaj referendum prođe, moglo bi doći do novih izbora’

 

Foto: Dalmatinski portal

Nikola Grmoja je jutros na splitskoj Rivi, na štandu gdje se skupljaju potpisi za referendum protiv covid potvrda, rekao da su blizu ostvarenju cilja. Mostovac je Stožer civilne zaštite ocijenio komromitiranim, a covid potvrde diskriminatornima i bez ikakvog epidemiološkog učinka.

– Ukidamo Stožer, ukidamo covid potvrde. Dragi ljudi, najavljuju vam covid potvrde za djecu i obvezno cijepljenje. Mi nismo protiv cijepljenja, neka se cijepi svatko tko to želi, tko procijeni u konzultacijama sa svojim osobnim liječnikom da je to dobro, ali smatramo da prisilno cijepljenje nije nešto što hrvatski građani podržavaju – rekao je Grmoja.

Saborska oporba nije jedinstvena po pitanju ovog referenduma, svjedočili smo svađi sa SDP-om…

– Ako ovaj referendum prođe, moglo bi doći do novih izbora, a SDP za te izbore nije spreman. Mi smo spremni i za nove izbora, ali i dovoljno hrabri i odlučni da ono što hrvatski narod traži  konkretnim potezom napravimo kroz ovaj referendum – rekao je Grmoja.

O eksplozivnom sukobu s Peđom Grbinom još je rekao:

– Teško ćemo im oprostiti optužbe da parazitiramo na smrti naših sugrađana. To su skandalozne izjave. Bio sam toliko osupnut da sam pitao kolegicu Selak Raspudić što se događa, kako smo sve okrenuli protiv sebe, koji su do jučer govorili da nas podržavaju. Ona je rekla: ‘Nismo, to je organizirano’. Sve čemu smo izloženi ovih dana govori koliko je ovaj referendum opasan za vladajuće. Pa i ovaj plavi Zeko iz Šibenika. Hrebak je priznao koji je razlog njegovog istupa, rekao je to je Glogov kolac u srce Mostovog referenduma. Zekanović je mogao pozvati ljude na cijepljenje i bez napada na oporbu, optužujući je za smrt tolikog broja ljudi, a znamo tko od početka upravlja ovom krizom – ne oporba nego vladajući – odgovorio je Grmoja.

Komentirao je i kako je oporbeni sukob utjecao na prikupljanje potpisa.

– Jučer – potpuni preokret – štandovi su puni. Želio sam konsenzus oporbe zbog uspjeha referenduma, ali izgleda što vas više politika i dio medija napada, to ljudi više potpisuju. Očekujem uspjeh ako se svi angažiramo, ako ova dva dana u potpunosti iskoristimo. Jako smo blizu, ali to još nije gotovo. Pozivam ljude da dođu na štandove, u ovoj bitci moramo uspjeti.

Izvor: Dalmatinski portal

 

 

 

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL