|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

GOVNA U RICI – Otkrivanje tople vode ili naša svakodnevnica?

 

Po društvenoj mreži facebook kruže fotografije ilegalnih spojeva crnih jama na rijeku Jadro. U tu kampanju se uključila i politička stranka NLM, a samim tim dokazali da i nisu upoznati sa stvarnim problemima grada Solina, a osobito rijeke Jadro, već sada otkrivaju toplu vodu.

Foto: Solin Live

Naime dugi niz godina ovo je veliki problem Solina, osobito rijeke Jadro. Javna tajna je da umjesto na nepostojeći kanalizacijski sustav stanovnici koji žive uz sami tok rijeke, svoje septičke jame “ponekad” prazne u riku Jadro. Još u svibnju smo upozorili na taj problem kojeg naravno ni jedan solinski političar nije ni spomenija.

**NIŠTA EKO, NIŠTA CRNA JAMA, SVE ISTOVARI U RIKU

Naime zaljubljenik u riku Jadro, prvi otvara i zadnji zatvara sezonu kupanja, Frane Orošnjak na svom facebook profilu prozvao je “Kralja Rike” zbog ilegalnog otvora s njegove zemlje iz kojeg izlaze govna i nesnosni smrad u riku, i broda koji tu stoji dugi niz godina.

Frane nam je u razgovoru potvrdio istinitost tvrdnji, pokazao fotografije i video snimak, koji kaže da se sve događa noću kada nikog nema na rici. “Tu se kupam svake godine, prvi otvorim sezonu i zadnji je zatvaram. Tužan sam zbog ovog, nisam jedini koji se tu kupa i volija bi da odgovorne institucije Grada Solina riješe ovaj problem jednom zauvijek. Ova cijev je na privatnoj zemlji “Kralja Rike”, kako je moga dobit taj nadimak ako i sam narušava čistoću Jadra, pita se Frane.

Prozvani “Kralj Rike”, Andro Boban tvrdi, “Pukla mi je cijev koja ide u septičku jamu, a to sam saznao ovaj vikend kada sam upozoren na ovaj problem. Ta cijev sa fotografije je cijev od oborinskih voda u koju se slivalo sve iz ove puknute cijevi. Pozvao sam majstore koji će mi danas ili sutra sanirati ovu puknutu cijev. Ja sam zadnja osoba koja bi rici nanijela zlo, dodao je Andro. Brod je moj i maknut ću ga, do sada nisam znao da nekom smeta, a tu stoji dugi niz godina kao moj simbol kojim smo spriječili mazut koji se izlio u riku Jadro”.

Naime u idućoj fotografiji je crvenom bojom označen kritični dio rijeke Jadro, gdje stanovnicima nije omogućeno spajanje na kanalizacijski sustav i neki od njih su se ilegalno spojili na sami tok rijeke.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...