|  | 

Kultura

Gledatelji su uživali u najnovijem izdanju Sarajevske Audicije

sarajevska audicja - solinU Gradskoj dvorani na Bilankuši pred 300-tinjak gledatelja održana je “Sarajevska audicija” Željka Ninčića, koja se pokazala kao izvrstan spoj staroga i novoga. Popularna sarajevska komedija autora Željka Ninčića bila je, sudeći prema količini smijeha i dužini aplauza, vrlo dobro prihvaćena kod publike. Čini se da je vesela i opuštena atmosfera te dobra komunikacija između glumaca i publike osvojila Solinjane.

sarajevska audicja - solin2“Super nova Audicija” je četvrta Audicija po redu, a radi se o hit komediji koja je obožavatelje stekla već svojom prvom izvedbom davne 1985. kada ju je pogledalo više od milijun gledatelja. Zbog toga 1990., “Audicija” dobiva nastavak pod nazivom “Nova Audicija”, a osam godina kasnije slijedi i “Najnovija Audicija”. Sada je došao red i na četvrtu “Audiciju” u kojoj su se gledatelji susreli sa nekim dobro znanim starim likovima i njihovim legendarnim ulogama i frazama poput Ćutuka i njegove poznate “Ćetiri sata ćamim ćekajući” te Veselog . Od novih likova tu su klasični sarajevski jalija Džemsudin Šimširpašić i  Asfaltina Kurajbegović, tek izašla iz zatvora.
Nepuna dvorana odjekivala je smijehom i čestim aplauzima,  a publika se doimala kao da uživa u svakoj  novoj šali, opaski ili duhovitoj dosjetci glavnih likova.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL