|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

GDJE JE NESTALA UKRAJINA?

 

 

Traje li još rat u Ukraniji? Od Ukrajine na svim portalima i društvenim mrežama, sad je teško pronaći što se trenutno događa u Donbasu.

Ako nije u medijima, ne znači da se ne događa

A rat traje zapravo jednakim intenzitetom, ali više se ne spominje jer je u okvirima regionalnog rata, bez obzira na sve efekte koje uzrokuje. Nema prijetnje da će se oružani sukob proširiti sa granica Ukrajine. Za razliku od „svetog rata protiv nevjernika“ koji bi mogao postati globalan jer ga pokreću bezumnici (koji žele izbrisati Izrael, a vjerojatno i sve „nevjernike“ sa lica zemlje). Za razliku od Rusa – Slavena koji samo žele izbrisati Ukrajince – Slavene. Koji su btw., iste vjerske vjeroispovjesti, tako da ovo nije vjerski rat. Ovo je sveti rat protiv NATO-a preko braće Ukrajinaca.

Putin je dobio najveći mogući rođendanski poklon: odvraćanje pažnje od njegovog uzaludnog rata. Ipak, ne treba mu dati to zadovoljstvo da se više ne priča o Ukrajini.

Neki „analitičari“ neopravdano izjednačavaju napad Rusije na Ukrajinu, i Izraela na Hamas. Nevjerojatno je da uspoređuju brutalni teroristički napad na jednu zemlju sa Ukrajinom koja nije ničim izazvala ovaj rat, osim fiktivnom idejom o širenju NATO-a. Ali rat traje, i ne može se zaustaviti. Bilo ga je puno lakše započeti.
Potpis Carstva zla

Mastermind – Vladimir Putin, ili ono što stoji iza njega. Sovjetski Savez svojedobno je nazvan „Carstvom zla“.

Rusija je započela svoj rat, i odgovaraju im sva moguća žarišta: kakva je slučajnost da se u kratkom vremenu upalilo Kosovo, Nagorny Karabah i sad Bliski istok?

Rusija, koja je naslijedila titulu Carstva zla, sad želi sve ratove koji mogu početi. Više nema dileme, Rusija je ta koja želi ratove, potrese i sukobe. Ako ništa, da bi skrenula pozornost sa svoje neuspješne invazije. Vjerojatno bi im odgovarao i Treći svjetski rat, samo da oči ne budu uperene u njihove vojne, taktičke, liderske i strateške nesposobnosti.

Stand-up komičar Putin

Nakon Lavrova koji kao stand up komičar obučen u ministra vanjskih poslova izvodi svoje točke po svijetu u kojima govori kako Rusija želi mir, svoje stand up točke počeo je izvoditi i Vladimir Putin. Upozorava Izrael „da treba paziti na civile“, nakon što je sravnio Mariupolj sa zemljom, gađao kazalište i rodilište puno ranjivih civila, a vjerojatno je jedan od navećih naredbodavaca za civilna ubojstva na svijetu.

Novi Putinovi prijatelji

Kad kamere više nisu na tebi, lakše možeš bacati fosforne bombe, a da nitko ne primijeti. Nova situacija donosi i nova prijateljstva, tako ti novi BFF postane sjevernokorejski diktator koji želi biti kao ti. Ali nisu te svi prijatelji ostavili: s tobom se i dalje rado sastaju Vučić i Orban koji ti se unatoč krvavim potpisima i dalje potajno (i javno) dive. A tvoj stand up kolega Lavrov se umorio od uvjeravanja Zapad kako je Rusija apsolutno pacifistička zemlja, pa hodočasti u uzornu demokraciju Sjevernu Koreju po 1000 kontejnera vojne opreme. Jer ne možeš proizvesti koliko gubiš na terenu. Uvijek možeš ponavljati istu mantru, onu da si pobijedio u Drugom svjetskom ratu, prije 75 godina. Što ti ne smeta da započneš Treći svjetski rat.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Profesorica hrvatskog i engleskog, turistički vodič, sudski tumač, predavač na Erasmus seminarima za profesore, te autor na lokalnim portalima Solin live, Dalmatinski list i Kaštela.com