|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

FOTO | NOVO U SOLINU Punionica za vozila na električni pogon

 

Foto: Solin Live

Ovog ponedjeljka, 11. prosinca 2017. godine, u 10 sati, u Ulici Puta Mira (parkiralište pored sportske dvorane Osnovne škole kraljice Jelene) svečano se otvara prva punionica za električna vozila na području Grada Solina.

Punionicu će svečano otvoriti Dalibor Ninčević, gradonačelnik Grada Solina i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe.

ELEN punionica u Solinu postavljena je temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Grad Solin osigurao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu uz tehničku podršku Elektrodalmacije Split. Punionica snage 22 kW AC omogućava punjenje dva vozila priključkom Mode 3 Type 2, a tijekom razvojne faze projekta punjenje se ne naplaćuje.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 50-ak javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim vlasnicima lokacija. U idućih nekoliko godina HEP planira izgraditi mrežu ELEN punionica na području cijele Hrvatske te uspostaviti sustav njihovog daljinskog upravljanja i nadzora. Za razvojni projekt e-mobilnosti te promicanje elektromobilnosti u Hrvatskoj, HEP-u je krajem 2016. godine dodijeljena titula Ambasadora alternativnih goriva.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u