|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

FESTIVAL ZNANOSTI OVE GODINE I U GRADSKOJ KNJIŽNICI SOLIN

 

 

Dio ovogodišnje manifestacije Festival znanosti održat će se u Teatrinu Gradske knjižnice Solin i to u organizaciji Sveučilišta u Splitu – Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija. U Teatrinu će se održati nekoliko predavanja i to u četvrtak i petak 5. i 6. svibnja, a teme su porodništvo, prevencija i palijativna skrb.

Prvog dana, u četvrtak 5. svibnja predavanja započinju u 16 sati, a bit će govora o sljedećim temama:    „Ključ života u tvojoj je ruci“; „Porod u doba COVID – 19 Pandemije“; „Radiološke pretrage u trudnoći i u periodu dojenja“. Predavači su izv.prof.dr.sc. Marko Mimica, dr.med; Jelena Jerković, primalja; prof.dr.sc. Damir Roje, dr.med; izv.prof.dr. Marko Vulić,dr.med; Radojka Vukšić, primalja; doc.dr.sc. Anet C. Papazovska, dr.med; Zagora Perić, primalja i izv.prof.dr.sc. Krešimir Dolić, dr.med.

Drugog dana, u petak, 6. svibnja, predavanja započinju također u 16 sati, a prvo predavanje održat će prof.dr.sc. Stipan Janković, dr.med., pročelnik Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija u Splitu. Tema predavanja je „Prevencija i rana dijagnostika karcinoma dojke“.

Posljednje predavanje u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti u Teatrinu predviđeno je za petak, 6. svibnja za 17 sati. Predavači su  izv.prof.dr.sc. Krešimir Dolić, dr.med te Matea Dolić, mag.med.techn., viši predavač. Tema tog predavanja je „ Na kraju života – Što je palijativna skrb? Što može očekivati zdravstveno osoblje, što obitelj i što bolesnik?“

Predavanja su otvorena za studente, za zdravstvene djelatnike, ali i za javnost, odnosno, za sve one koji žele čuti riječi stručnjaka o temama koje su im bliske.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL