|  |  | 

Komix ZP Izdvojeno

EKSLUZIVNO U Solin dolazi najpoznatija kineska tvornica električnih automobila, zaposlit će 2000 Solinjana

 

Foto: facebook

Fenomenalne vijesti stižu nam s Dalekog Istoka. Da parafraziramo poznatu izreku, mali korak za Kineze al veliki za Solinjane. 

Ono šta nije uspjelo Mati Rimcu uza svu njegovu pamet, uspjelo je Daliboru Ninčeviću, solinskom gradonačelniku. U Solin stiže najpoznatija kineska tvornica električnih automobila GAC MOTOR.

GAC Motor Co Ltd je podružnica u stopostotnom vlasništvu Guangzhou Automobile Group Co Ltd. Kao nacionalno visokotehnološko poduzeće osnovano 21. srpnja 2008, GAC Motor je posvećen proizvodnji i prodaji vozila svjetske klase, motorima, auto dijelovima i automobilskim dodacima, kao i istraživanju i razvoju tehnologije inženjeringa automobila.

Znam da vam prvo na pamet padaju stihovi Vojka Vrućine “Kako to, kako to?”. Sad kad ste se oporavili od početnog šoka, ustanite i zaplješćite Dali, koji će nakon pritisaka javnosti potpuno revitalizirati predio kave i srednje strane gdje je predviđena lokacija samog pogona. Nakon potpisivanja ugovora, plan je da se pogon završi u roku pola godine i da se zaposli 2000 ljudi.

No, to nije sve.

U četveročlanoj delegaciji su bili i Jelena Stupalo, direktorica TZ Solin koja je dogovorila dolazak milijuna Kineza u naš grad, posjet staroj Saloni koju će oni sami čistiti u sklopu turističke ponude, o porastu broja noćenja da i ne govorimo.

Nadalje, Marijana Žižić iz EU fondova tu vidi priliku kako Kineze iskoristiti za privlačenje sredstava za obnovu Stare Salone kao i projekta Conecting Separated i Mayden pod dirigentskom palicom njenog muža Dujma.

Naravno, sve radove će izvoditi isključivo solinske firme, pa ne bi bilo loše da potrčite na Hitro-hr i registrirate jednu, djelatnost nije bitna, bitno da je iz Solina.

Ah da, spomenili smo četveročlanu ekspediciju. Četvrti član je dirigent Tonči Čićerić, njegova uloga je potpuno nejasna, šta i kako i komu je trebao dirigirat al odradio je to maestralno. Možda Kinezima kad budu čistili Salonu, lakše je sve uz Vivaldijeva “Četiri godišnja doba”, plan je da se zadrže šta duže.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Članak koji se nalazi u kategoriji KOMIX nije stvarna vijest, te će vas nasmijati kroz sliku i tekst