|  |  | 

Sport ZP Izdvojeno

EKSKLUZIVNI INTERVJU S TOMISLAVOM BAŠIĆEM: “Boksački klub Salona”

trener Tomislav Basic

Razgovarali smo s Tomislavom Bašićem, voditeljem i trenerom boksačkog kluba Salona. Upoznao nas je sa osnovnim informacijama o klubu, radu i dosadašnjim uspjesima, a saznali smo i planove za ovu godinu.

Pa krenimo…

Predstavite ukratko našim čitateljima boksački klub Salona.
” Klub je osnovan 2007. g., broji 100 članova, momaka i cura, a čak 40 ih je mlađih od 18 godina. U klubu se, uz treniranje boksa, korisnicima nudi i korištenje teretane. Članovi sudjeluju na natjecanjima na nivou hrvatske kao i na međunarodnim turnirima.”

Kako vam je bilo prije 9 godina kada se klub osnivao? Sve je bilo po planu ili ste se susretali s problemima kao i svi drugi na početku?
“Nije nam bilo lako, u početku su bili najveći problemi s prostorom koji je riješen tek prije dvije godine. Sada zaista imamo odlične uvjete za trening što sigurno utječe na brojnost članstva, njihov kvalitetan rad i ostvarivanje rezultata.”

Kako ste zadovoljni dosadašnjim radom kluba i gdje vidite prostor za napredak?
“U klubu je ugodna atmosfera i među članovima vlada zadovoljstvo i prijateljstvo što mene čini jako zadovoljnim i sretnim. Uvijek može bolje što se tiče rada i rezultata i na tome treba raditi, a volio bih i da suradnja sa Gradom bude na jednoj većoj razini od dosadašnje obzirom da jako puno pozornosti predajemo mladima našega grada.”

Predstavite nam ukratko prve perjanice kluba.
“Lucija Babić, prvak hrvatske u 2015.g., inače nastupa za reprezentaciju, a na svjetskom prvenstvu u Tajvanu bila je peta.
Marko Šerić je brončani na prvenstvu hrvatske za mlađe seniore.
Branimir Miše je brončani na prvenstvu za juniore, inače nastupa za reprezentaciju.
Borna Mustafa, brončani na prvenstvu za juniore.”

Kako općenito ocjenjujete stanje na boksačkoj sceni?
“Po mojoj slobodnoj procjeni, stanje je najbolje u zadnjih 10 godina.”

Gdje je sada BK Salona i gdje se vidite za 5 godina?
“Kao klub konstantno posvećujemo pažnju mladima, kadetima i juniorima, njihovom razvoju jer u budućnosti očekujemo upravo njihove uspjehe u kategoriji seniora.”

Možete li u kratkim crtama približiti boks najmlađim čitateljima i njihovim roditeljima jer sigurno ima puno predrasuda i negativnih stavova kada je u pitanju bavljenje ovom disciplinom?
“Da, siguran sam u to. Stoga naglašavam da je boks plemenita vještina i ima mnogo pozitivnih učinaka na razvoj mladih ljudi. Razvijamo sportski duh i motoričke sposobnosti članova, oni postaju sigurniji u sebe, a samim time i život postaje lakši.”

Za kraj, recite nam malo o natjecateljskim planovima u 2016 godini?
“Koristim priliku i najavljujem natjecanje za mlađe seniore i natjecanje za žene u svim kategorijama koje će održati 14.ožujka. Zatim je tu natjecanje mlađih kadeta, kadeta i juniora u travnju.
Također, kroz cijelu godinu se odvija boksačka liga, a ciljevi su nam imati što više članova u reprezentaciji.”

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...