|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

DOMOVINSKI POKRET, STRANKA ZA PLAŠENJE NARODA

 

 

Tako je lako predvidjeti političku budućnost Hrvatske: HDZ će koalirati s DP-om, DP će plašiti ljude 4 godine sa srpskom opasnošću, SDSS-om, Pupovcem, Novostima i stranim radnicima, glasačima će to početi izlaziti na uši i napokon će kazniti HDZ nakon 12 godina vlasti, daleke 2028. godine.

Stranka kojoj je jedini program borba protiv srpske manjine i njenog vođe ne može opstati. Isto tako, Domovinski rat ne može biti program. Što to znači generaciji Z koja se ne može povezati s tom emocijom?

Program ti je da pozivaš ljude da ostanu u zemlji u kojoj ćeš im stalno servirati slike iz Domovinskog rata, bez nekog plana za budućnost? Zašto bi netko ostao u toj zemlji u kojem se svaki dan organizira po 5 obljetnica punih strašnih slika iz rata? Ta budućnost više podsjeća na povratak u prošlost.

Rat za doručak, ručak i večeru

Koja je svrha toga da se stalno konzumira pobjeda u ratu? Ako još nismo probavili ni Drugi svjetski rat, kad ćemo tek ovaj?

Možemo zamisliti tamo 2054., u Ukrajini kako oni ne mogu zaboraviti svoj rat koji je puno većih razmjera. A kod nas će biti isto i te godine, 60 godina nakon rata.

Svaki rat je strašna trauma, ali mora li se ona probavljati doživotno? Ako se dogodi jedan rat u generaciji, što je dosad gotovo bio slučaj, onda nema izlaza iz rata. Onda su sve generacije obilježene jednim ratom, jedna generacijska trauma nasljeđuje drugu. Program DP-a je kao jedna velika kapsula u kojoj postoji samo rat i emocija vezana za rat i mržnju prema neprijatelju.
Da da, suverenizam, a ne globalizam. Ali koliko njih uopće zna što to znači? Ili samo ponavljaju iste fraze protiv globalizma, a onda se raskole oko jednog EU mandata.

Samo ideologija i ksenofobija

Evo nekih citata iz programa Domovinskog pokreta:

Kulturni program Domovinskog pokreta svoju središnju energiju usmjerit će stvaranju novog hrvatskog kulturnog imaginarija. Za provedbu ovoga programa novoformirana vlada će odmah početi raditi najprije na snaženju svijesti o hrvatskom nacionalnom identitetu u svim elementima kulture i medija te još i na uklanjanju interesnih skupina koje su godinama radile na uvođenju globalističkih sadržaja u ovu problematiku”

Evo nekih fraza iz tog programa:

– Zanemarena identitetska područja
– Kroatizacija sadržaja
– Svehrvatska proslava
– Antihrvatske djelatnosti
– Domovinski duh

„Revolucionarne“ promjene

Ovo je nevjerojatno, ali jedna od točaka programa je promijeniti ime Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Hrvatski leksikografski zavod Miroslav Krleža.

Zašto jednostavno ispred svakog naziva ne uvede pridjev „hrvatski“?

Mijenjanje imena je omiljena aktivnost tih Domoljubnih koalicija. Hasanbegović se bavio samo s tim, valjda u nedostatku drugog sadržaja.

Jedna od točaka programa je „hitno izraditi Enciklopediju Domovinskog rata“. Doista zvuči kao gorući problem u Hrvatskoj. Isto tako, čeka nas kroatizacija udžbenika, ali i medija – televizije, radija…što god to značilo. Uglavnom, žele kroatizirati Hrvatsku. Taj „domovinski duh“ kojeg spominju u cijelom programu, trebao bi biti u svakoj pori svačijeg svakodnevnog života.

Zadnji put je ovako Karamarko plašio narod. I jedva je bio izjednačen s Milanovićem, s tim da je morao odstupiti za premijera jer je bio previše strašan.
Jednostavno, previše je zastarjelo.

Pored svih drugih Baba Roga, ne treba nam još dodatno svakodnevno plašenje sa svih medija.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Profesorica hrvatskog i engleskog, turistički vodič, sudski tumač, predavač na Erasmus seminarima za profesore, te autor na lokalnim portalima Solin live, Dalmatinski list i Kaštela.com