|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

DOBRO NAM DOŠLA TREĆA LIGA – Varaždin šesticom ispratio Solin

 

Foto: Dražen Novosel

Nogometaši Varaždina ovu subotu su u susretu 32.,pretposljednjeg kola Druge HNL na stadionu Varteksa, pred oko 1500 gledatelja, pobijedili sastav Solina rezultatom 6:0 i tako osigurali najmanje kvalifikacije za popunu Prve HNL.

Današnjom pobjedom, a porazom druge momčadi Dinama u Dugopolju, Varaždin je preuzeo drugo mjesto na tablici Druge HNL, uoči posljednjeg gostovanja ove sezone kod Hrvatskog Dragovoljca.

Hat trick na susretu postigao je Mario Sačer, koji je mrežu Solina pogađao u 5.,46. i 59. minuti, a po jednom su se među strijelce upisivali Josip Golubar u 30., Domagoj Drožđek u 37. minuti i Leonard Vuk u 75. minuti susreta.

 

Naši Plavi čvrsto na posljednjem mjestu!

Iduće subote u 17 sati, na ruzinavim tribinama pokraj Jadra, dočekujemo Sesvete i borbu za opstanak/ispadanje iz Druge HNL lige.

 

Varaždin je otvorio utakmicu na najbolji mogući način. Već u 5. minuti domaćin je poveo, a strijelac je bio Mario Sačer. Akcija Varaždinaca išla je po lijevoj strani napada, Golubar je odigrao za Karla Težaka, koji je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor i ubacio loptu pred gol Solina, gdje je akciju pratio Sačer i iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu nemoćnog vratara Ivana Jelića, , prenosi Varaždinske vijesti.

U 9. minuti nova sjajna akcija Varaždinaca po lijevoj strani. Izbjegnuto je zaleđe obrane Solina i lopta je došla o Drožđeka, koji je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao, no vratar Jelić je odbio loptu do Glavice, koji ju je snažnim udarcem iz blizine poslao u gredu, a loptu koja mu se ponovno vratila nije uspio zahvatiti na željeni način i prilika za povećanje vodstva je propala.

U 11. minut kapetan Jertec je oprobao udarac s oko 25 metara lijevo iskosa, ali je vratar Jelić uhvatio njegovu loptu.U 17. minuti zaprijetio je Solin. Baldo Cicijelj je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor Varaždinaca i snažno pucao, ali je vratar Nevistić obranio njegov udarac.

U 30. minuti Varaždin je povisio na 2:0, a strijelac je bio Josip Golubar. Akciju je poveo Domagoj Drožđek, koji se sjurio po desnoj strani, došao pred kazneni prostor Solina i odigrao u lijevu stranu kaznenog prostora za Golubara, koji je preciznim udarcem pogodio desnu stranu gola nemoćnog Ivana Jelića.

U 37. minuti i treći gol Varaždina, a strijelac je bio prvi strijelac Druge HNL Domagoj Drožđek, koji je pokrenuo akciju po lijevoj strani. Loptu je odigrao za Glavicu pred kazneni prostor, a ovaj je dodao za Sačera, koji je vratio za Glavicu, a ovaj za Drožđeka, koji je s 15 metara pogodio lijevu stranu gola Solina i postigao svoj 16 gol ovog prvenstva.

U 40. minuti u kaznenom prostoru Varaždina našao se Ivan Mastelić i pucao po zemlji, ali je Nevistić uhvatio njegovu loptu. Varaždin je u prvim sekundama nastavka prvenstva došao i do četvrtog gola, a strijelac je bio Mario Sačer, koji se sam po desnoj strani sjurio prema golu Jelića i bez poteškoća po drugi put na današnjem susretu zatresao mrežu gostiju.

Mario Sačer pogodio je i treći put mrežu Solina u 59. minuti. Sačer je izbio sam pred vratara gostiju i bez problema svladao nemoćnog Jelića, za svoj šesti gol ovog prvenstva.

Za šesti gol Varaždina pobrinuo se Leonard Vuk koji je nakon par sekundi provedenih u igri pospremio loptu u mrežu iz neposredne blizine na dodavanje Dejana Glavice.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u