|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

DESTRUKTIVNI PREDSJEDNIK, NESTALA OPORBA, UVRIJEĐENI SUZDRŽANI I KLONIRANI VLADAJUĆI

 

 

 

Kako Zlata Đurđević nije izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda

Ovo je primjer na kojem smo mogli vidjeti kako licemjerno (i disciplinirano) djeluje vladajuća većina, i kako je oporba – odnosno najveća oporbena stranka SDP još gora nego što je itko predviđao.

Nešto mi nije jasno – čitava vladajuća većina složno je glasala protiv izbora Zlate Đurđević, naravno kao da svi imaju samo jednu glavu. To je bilo za očekivati, od njih nitko nema kičmu, mišljenje ni stav. Oni svi moraju razmišljati kao Plenković.

Dio oporbe glasao je za izbor Zlate Đurđević, dio protiv – ali što je sa 27 zastupnika koji nisu uopće glasali? Zašto nemamo tu listu srama? Zašto se štite imena tih privilegiranih kojima se oprašta nedolazak na posao, tolerira im se da izostaju iz Parlamenta bez ikakve ispričnice ili opravdanja.

I još ostaju zaštićeni u svojoj anonimnosti.

Isto se dogodilo na glasanju o rebalansu proračuna.

Također, isto je bilo kad se glasalo o nepovjerenju ministu Berošu – 75 protiv, 1 suzdržan, 57 protiv. Znači, 18 zastupnika oporbe je iščezlo. Ostalo doma. Otišlo na plažu. Nisu pristupili niti elektroničkom glasanju.

Zašto oporba pokreće inicijative o izglasavanju određenih ministara ako nije sposobna okupiti zastupnike da se uopće pojave na glasanju? Zašto ne mogu nešto naučiti od vladajuće većine – ako ništa, bar disciplinu.

Vladajući (od kojih su svi spojeni na procesor stranačke matice, jer nemaju svoj) mogu im se samo smijati.

“Velikih” 27

Kojih je to 27 zastupnika? Zašto ne možemo saznati imena? Zašto će oni dobiti punu plaću za ostajanje doma, za lijenost, za vrijeđaje glasača?

Najveći problem hrvatske demokracije nije HDZ. HDZ je u svojoj srži interesna skupina koja je osnovana da bi uzela sve što može od Hrvatske, a pritom papagajski ponavljala da su oni “državotvorna stranka”. HDZ je parazit koji je “stvorio Hrvatsku” da bi je mogao opljačkati.

Najveći problem hrvatske demokracije je “najveća” oporbena stranka, SDP. Koja je samo wannabe HDZ, samo što nisu disciplinirani da dovedu svoje članove na glasanje (a pogotovo da osvoje vlast). SDP je čak veći nacionalni problem od HDZ-a.

Kakva je to oporba koja nije sposobna disciplinirati svoje zastupnike da dođu u Sabor kad se glasa o važnim pitanjima? Uz ovakvu oporbu HDZ će vladati još 100 godina, i to gotovo s pravom.

Da Hrvatska ima dobru oporbu koja ne ždere samu sebe, HDZ bi izgubio i 2016., i 2020.

Ovako nam jedino ostaje HDZ.

Što na ovakvu oporbu kažu oni koji su stvarno profitirali od stranke, i sad iz Bruxellesa gledaju njeno propadanje? Što kažu Biljana Borzan, Tonino Picula i Fred Matić? Oni sigurno nemaju poriv spašavati stranku – kad je njima privatno dobro.

Bilo bi najbolje za sve da SDP propadne, nestane s lica zemlje, stranka i njihovi unutarstranački sukobi oko preostalih 3,5 fotelja. To bi omogućilo da se otvori prostor za nešto novo, novu stranku, novi pokret, koji nije kontaminiran.

HDZ – resident evil

O malicioznosti HDZ-a možemo vidjeti koliko je nevjerojatna količina zloće koju je HDZ ispovraćao protiv kandidatkinje Zlate Đurđević.

Slušati tu količinu laži je degutantno.

Jedna od najčešćih “bačićevskih” tvrdnji protiv kandidatkinje je da je “Pristala biti dio nezakonite procedure”. “Pristala je biti igračka u rukama Zorana Milanovića”. Sve razloge će reći i ponavljati ih jedan za drugim kao pokvarena ploča, samo neće reći pravi razlog: Zlata Đurđević kao neovisna kandidatkinja mogla bi dozvoliti da presude protiv HDZ-a postanu pravomoćne. I da HDZ i službeno postane kriminalna zločinačka organizacija, kad se neće više moći izvlačiti na trule jabuke, tj. korumpirane pojedince. Koji su nekako slučajno zalutali u HDZ.

Bačićevski model

Jedan zastupnik po kojem možemo vidjeti kako funkcionira HDZ i njegova retorika je Branko Bačić. Njega guraju u prvi plan da objašnjava kako su interesi HDZ-a zapravo interesi Hrvatske. I onda on vječno brani neobranjivo, vrijeđa svačiju inteligenciju svojim bačićizmima.

Nikad se ne radi o dobrobiti Hrvatske. Samo o dobrobiti HDZ-a.

Ostaje pitanje koje se mora postaviti, a to je motivacija Zorana Milanovića-

Zašto je Milanović ovako odigrao? Zašto je odigrao baš na način kao da ne želi da njegova kandidatkinja bude izabrana?

Predsjednik je, iako priča protiv HDZ-a, destruktivni faktor. On uspije uništiti one dobre inicijative koje pokuša pokrenuti. On je sukobio svoj ego s Plenkovićevim, što nas je koštalo odabira jedne neovisne kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda.

Njegova destrukcija uzrokovala je i početak raspada SDP-a.

Koštalo nas je ikakve nade za spas najgoreg od najgoreg, hrvatskog pravosuđa.

Putuj Europo

Nemoj više čekati na nas

Ne pitaj mnogo

Dospećes i ti na rđav glas

Putuj planeto

Super smo se družili

Nama je lepo

Taman kako smo zaslužili

(Krivi smo mi, Balašević)

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)